ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η φανέλα με το νούμερο 13!(video)

Αγωνίστηκε μόνο για ένα εξάμηνο στον Απόλλωνα, ωστόσο πρόλαβε να γίνει ένας από τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας αγωνιζόμενος στη θέση του αριστερού μπακ. Ο λόγος για τον Κοσταρικανό Γκονζάλο Σεγκάρες, ο οποίος αποκτήθηκε από την ομάδα μας τον Ιανουάριο του 2010 από την ομάδα Chicago Fire των ΗΠΑ.

Ο γεννηθείς στις 13 Οκτωβρίου 1982 Κοσταρικανός άσος μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στην ομάδα Chicago Fire των ΗΠΑ, όπου είχε καταγράψει συνολικά 108 συμμετοχές και 8 γκολ, πήρε την απόφαση για προορισμό την Ευρώπη και τον Απόλλωνα φορώντας την φανέλα με τον αριθμό 13.

Αγωνίστηκε με το Θεό Απόλλωνα στο στήθος σε 12 αγώνες πρωταθλήματος, εκ των οποίων 10 ως βασικός, με συνολικό χρόνο συμμετοχής 914 λεπτά, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στις 24 Ιανουαρίου 2010 στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής, στον αγώνα κόντρα στη ΑΕΛ περνώντας ως αλλαγή στο 90’.

Ο Σεγκάρες αγωνίστηκε με τη φανέλα του Απόλλωνα και σε τέσσερεις αγώνες στο θεσμό του κυπέλλου. Συγκεκριμένα αγωνίστηκε στους δύο προημιτελικούς με την Ανόρθωση και στον  δεύτερο ημιτελικό κόντρα στην ΑΕΛ καθώς και στον μεγάλο τελικό κυπέλλου κόντρα στο ΑΠΟΕΛ, καταφέρνοντας να στεφθεί  κυπελλούχος με την ομάδα μας στις 15 Μαΐου 2010. Παρά το γεγονός ότι ο Σεγκάρες γοήτευσε τους πάντες με τις εμφανίσεις του, εντούτοις, τελικά αποτέλεσε παρελθόν με το τέλος της σεζόν, αφού δεν τα βρήκε με τη διοίκηση της ποδοσφαιρικής εταιρείας για την ανανέωση της μεταξύ τους συνεργασίας σκορπώντας την απογοήτευση στους κόλπους των οπαδών της ομάδας μας.

Μετά την φυγή του από τον Απόλλωνα, επέστρεψε και πάλι στην ομάδα των  Chicago Fire όπου αγωνίστηκε μέχρι και το 2014, καταγράφοντας συνολικά 231 συμμετοχές και 11 γκολ με τους Chicago Fire. Στις 4 Φεβρουαρίου 2015 ο Κοσταρικανός ανακοίνωσε την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο, παραμένοντας ωστόσο στους Chicago Fire, αναλαμβάνοντας ρόλο πρεσβευτή, αλλά και  προπονητή στην Ακαδημία της ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκονζάλο Σεγκάρες ήταν διεθνής με την Εθνική ομάδα της Κόστα Ρίκα πραγματοποιώντας το επίσημό του ντεμπούτο στη φιλική αναμέτρηση κόντρα στην Ονδούρα στις 9 Σεπτεμβρίου 2007 ενώ αγωνίστηκε συνολικά 19 φορές με το εθνόσημο στο στήθος.

 

To Top