ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απίστευτες κατηγορίες!

Απίστευτες κατηγορίες από τον παλαίμαχο Κύπριο διαιτητή, Μάριο Παναγή για τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη, τον οποίο χαρακτήρισε μέρος της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο της Κύπρου.

Δριμύ «κατηγορώ» από τον πρώην διαιτητή εναντίον του προέδρου της κυπριακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας κι επιτετραμμένου της FIFA για το ελληνικό πρόβλημα. Ο Μάριος Παναγή μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 κι εξαπέλυσε… μύδρους για τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη, τον οποίο χαρακτήρισε μέρος της διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο, ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε… “γελάω για την τοποθέτησή του από τη FIFA να λύσει το ελληνικό πρόβλημα”!

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάριος Παναγή στην εκπομπή «Αντεπίθεση»

Για τη σχέση του με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη: «Ήμουν γενικός γραμματέας του συνδέσμου διαιτητών Κύπρου και τότε ο κ. Κουτσοκούμνης ήταν ενήμερος για πολλά θέματα σχετικά με τη διαφθορά, ακόμα και για καταδίκες διαιτητών για χουλιγκανισμό. Πολλές φορές είχε δεχθεί πρόσκληση να βρεθεί σε ματς που καταγγέλλονταν ως στημένα, αλλά δεν πήγαινε καν.

Ο κ. Κουτσοκούμνης είναι μέρος της διαφθοράς του κυπριακού ποδοσφαίρου και ήρθε να σώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχω έγγραφα που το αποδεικνύουν. Πήρε σωρεία αποφάσεων χωρίς να υπάρχει εκτελεστική επιτροπή. Η FIFA δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου. Έχω ετοιμάσει κάποιες καταγγελίες. Ξέρει η FIFA ότι συγγενικό πρόσωπο του Κουτσοκούμνη είναι ένας από τους 93 που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Κοριόπολις»;

Για τις επαφές τους σχετικά με τα προβλήματα του κυπριακού ποδοσφαίρου: «Είχαμε συναντηθεί και του είχα παρουσιάσει μέχρι και άρθρα σουηδικών εφημερίδων, που έλεγαν ότι στήνονται ματς στην Κύπρο. Μου είπε να μη μιλάω δημόσια και θα τα βρούμε. Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης γνώριζε, αλλά δεν έπραττε.

Ο απεσταλμένος της UEFA στην Κύπρο έχει βάλει τα πόδια του Κουτσοκούμνη σε… μισό παπούτσι και μετά απ’ αυτή την επίσκεψη επέβαλε μέτρα. Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης είναι μέρος της διαφθοράς του κυπριακού ποδοσφαίρου. Τον προκαλώ δημοσίως να με μηνύσει. Έχει σωρεία παραβιάσεων των άρθρων της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας».

Για τους λόγους που παρόλα αυτά η FIFA τον όρισε υπεύθυνο για τα ελληνικά θέματα: «Ίσως η FIFA να μην είναι ενημερωμένη για όσα συμβαίνουν στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Δεν έχει τα έγγραφα και τα πρακτικά που έχω εγώ στη διάθεσή μου. Τα κατήγγειλα στις κυπριακές αρχές και στην αστυνομία, αλλά δεν έχει κάνει τίποτα με τη δικαιολογία ότι είναι ιδιωτική εταιρεία και δεν μπορεί να επέμβει. Ενήργησα λοιπόν τελείως μόνος και αυτόβουλα».

Για το πώς αντέδρασε όταν έμαθε ότι η FIFA τοποθέτησε τον Κουτσοκούμνη ως αρμόδιο επίλυσης του ελληνικού ζητήματος: «Γέλασα. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Ο κ. Ινφαντίνο που είναι φίλος του και μάλλον τον διόρισε, γνώριζε τι συμβαίνει στο κυπριακό ποδόσφαιρο; Για να καταλάβετε, σκεφτείτε ποιοι είχαν έρθει προσκεκλημένοι σε κοσμικά γεγονότα στην Ελλάδα. Εγώ δεν έχω πει ότι ο γάμος ήταν διαφθορά. Θέλω να δείξω τη διαπροσωπική σχέση που υπάρχει ανάμεσα στους ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Ο αντιπρόεδρος της κυπριακής ομοσπονδίας, ο κ. Κούμας, έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας και της εθνικής Ελλάδας. Αυτό το γνώριζε ο κ. Ινφαντίνο; Αν το γνώριζε, γιατί όρισε τον κ. Κουτσοκούμνη; Αν δεν το γνώριζε, γιατί δεν τον ενημέρωσε θεσμικά ο κ. Κουτσοκούμνης»;

Για την άποψη που υπάρχει στην Κύπρο για τον Κουτσοκούμνη: «Στην Κύπρο μιλάνε όλοι για έναν ευέλικτο και πανούργο άνθρωπο. Θα κάνει το άσπρο μαύρο και θα σε βγάλει τρελό. Η τοποθέτησή του στην αναστολή του ελληνικού πρωταθλήματος με βρίσκει καθ’ όλα σύμφωνο, ήταν μια σωστή απόφαση. Εκεί που πρέπει να του βγάλεις το καπέλο, να του το βγάλεις και εκεί που πρέπει να του τα χώσεις, να του τα χώσεις. Αν αλλάξει, θα είναι η λεγόμενη… κωλοτούμπα. Δεν μπορεί κάποιος να παίζει ποδόσφαιρο με το πιστόλι στον κρόταφο. Και ρωτάω επίσης, πώς διέρρευσαν οι πίνακες διαιτησίας πριν τη διεξαγωγή των τεστ;»

Για το πώς αντιμετωπίζονται οι καταγγελίες του από τα ΜΜΕ της Κύπρου: «Το πώς εμφανίζονται κάποια θέματα στον Τύπο είναι θέμα τακτικής και δημοσιογραφίας. Έχει δυο χρόνια τώρα που μιλάω δημόσια και λέω τα πράγματα με το όνομά τους. Έχω στα χέρια μου εσωτερική αλληλογραφία του Κουτσοκούμνη, παρεμβάσεις και αποφάσεις του. Υπάρχουν έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ο κ. Κουτσοκούμνης, πριν καταρτιστεί σε σώμα το ΔΣ της ΚΟΠ, έκανε συνεδρία… μόνος του. Μόνο ένας τρελός μιλάει δημόσια, αν δεν έχει κάτι στα χέρια του. Αν δεν έχεις αποδείξεις, δεν μπορείς να μιλάς. Να προσκομίσω τα στοιχεία στην κυπριακή ομοσπονδία; Να ζητήσω δηλαδή από τον κ. Κουτσοκούμνη να ελέγξει τον εαυτό του; Θα το κάνω στη FIFA και την UEFA. Κάποια έγγραφα μου είπαν ότι παρανόμως τα έχω στα χέρια μου. Παρόλα αυτά, η Ιντερπόλ δέχεται ακόμα και αυτά που έχουν ληφθεί παράνομα».

Για τα στημένα παιχνίδια στην Κύπρο: «Οι στημένοι αγώνες στην Κύπρο δεν είναι πρόβλημα. Η διαφθορά ξεκινάει μέσα από την ομοσπονδία, όπου ο κ. Κουτσοκούμνης, για να διασφαλίσει τη θέση του, αύξησε τις ομάδες και μετά αυξήθηκαν τα στημένα παιχνίδια. Ό,τι έσπειρε στα τόσα χρόνια προεδρίας, έρχεται και το θερίζει τώρα».

To Top