ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μια απίστευτη φωτοβολίδα ενός Νιγηριανού μέσου!(video)

Περίοδος 2008/09 και στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής ο Απόλλωνας αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ένωση Νέων Παραλιμνίου.

Η ομάδα μας με κορυφαίο τον Νιγηριανό Έντι Οσενί, ο οποίος έκανε φανταστικό παιχνίδι, κατάφερε να αλώσει το «Τάσος Μάρκου» πετυχαίνοντας μεγάλη νίκη με 0-3, σπάζοντας και μια αρνητική παράδοση που είχε στο Παραλίμνι.

Ο Οσενί, ο οποίος είχε τοποθετηθεί από τον προπονητή του Τόμας Φον Χέεσεν σε ρόλο ανασταλτικού μέσου, σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια που είχε αγωνιστεί σαν κεντρικός αμυντικός, ήταν η μορφή του αγώνα αφού ανασταλτικά ήταν ανίκητος, ενώ σημείωσε και το πρώτο καθοριστικό γκολ που άνοιξε το δρόμο προς την νίκη.

Το χρονόμετρο σημάδευε το 30’ όταν ο Θεοφίλου από δεξιά τροφοδότησε τον Μπαμπαγκίτα, αυτός άφησε έξυπνα για τον Οσενί ο οποίος με απίστευτη φωτοβολίδα από 25 μέτρα κάρφωσε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Μιλοζέφσκι σκοράροντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Απόλλωνα την ίδια μάλιστα μέρα που γιόρταζε τα εικοστά πρώτα γενέθλια του! Για την ιστορία τα άλλα δύο γκολ της ομάδας μας σημείωσαν οι Ρίσο στο 76’ και Ντα Κόστα στο 92’.

Ο Έντι Οσενί αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την κυανόλευκη φανέλα στις 26 Φεβρουαρίου, 2008 στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της περιόδου 2007/08 κόντρα στο κεκλεισμένων των θυρών αγώνα μας κόντρα στην ΑΕΚ και αγωνίστηκε στον Απόλλωνα μέχρι και την περίοδο 2011/12 καταγράφοντας συνολικά 109 συμμετοχές και 4 γκολ στον θεσμό του πρωταθλήματος.

 

To Top