ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ένα Πολωνικό «άλογο» με τεράστια ψυχικά αποθέματα!(video)

Ο Πολωνός Εβγένιο Πτακ αγωνίστηκε για τρεις αγωνιστικές περιόδους στον Απόλλωνα, 1989/90-1991/92, και αποκτήθηκε μετά από εισήγηση του τότε προπονητή της ομάδας μας και συμπατριώτη του, Βλατισλάβ Έγκελ.

Φημιζόταν για τις εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι αλλά και τις εξαιρετικές εκτελέσεις φάουλ του όμως πάνω απ’ όλα ήταν ένας ποδοσφαιριστής με έντονη προσωπικότητα, πεισματάρης που δεν τα έβαζε ποτέ κάτω και πολεμούσε στο γήπεδο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα.

Ένα παιγνίδι που αποδεικνύει τα ψυχικά αποθέματα του Πολωνού είναι ένα παιγνίδι που διεξήχθηκε την περίοδο 1991/92 στο Τσίρειο στάδιο κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής.

Ο Απόλλωνας έχοντας διαλύσει στις δύο πρώτες αγωνιστικές Ομόνοια με 5-2 και Άρη με 3-0 στο Τσίρειο, ήταν το ακλόνητο φαβορί για την νίκη όμως έχοντας στραμμένο το μυαλό του στο ευρωπαϊκό εκτός έδρας αγώνα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου, αιφνιδιάζεται από τη Νέα Σαλαμίνα και στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-0 με γκολ των Πάμπη Ανδρέου και Κόκο Ηλία.

Ο Απόλλωνας αντιδρά και κερδίζει πέναλτι μετά από ανατροπή του Πάμπου Πίττα όμως ο Πτακ που αναλαμβάνει την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών δεν καταφέρνει να σκοράρει απέναντι στον συγχωρεμένο τερματοφύλακα της Νέας Σαλαμίνας Γιαννάκη Ιωάννου και κάπου εκεί φαίνεται ότι η πρώτη ήττα του πρωταθλητή Απόλλωνα είναι γεγονός.

Η ψυχρολουσία της απώλειας του πέναλτι αλλά και η αποχώρηση με τραυματισμό του αρχηγού Γιαγκουδάκη θα γονάτιζαν άλλους ποδοσφαιριστές όμως δεν καταλαβαίνει από τέτοια ο Πολωνός! Δεν πτοείται ούτε επηρεάζεται ψυχολογικά αλλά αντίθετα γιγαντώνεται και παίρνει την ομάδα από το χέρι και με δύο προσωπικά γκολ φέρνει το παιγνίδι στα ίσα και αν ήταν λίγο τυχερός ή εύστοχος θα σκόραρε και το νικητήριο γκολ για την ομάδα μας.

Αυτός ήταν ο Εβγένιο Πτακ ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής από τους λίγους που φόρεσαν τη φανέλα με το Θεό Απόλλωνα στο στήθος με σωστή νοοτροπία και επαγγελματισμό αλλά πάνω απ’ όλα με αστείρευτο πάθος, ανεξάντλητες δυνάμεις, απίστευτα ψυχικά αποθέματα αλλά και αδαμάντινο χαρακτήρα!

 

 

To Top