ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Χρυσό» στη Λεμεσό για τις πωλήσεις ακινήτων

Την ανιούσα συνεχίζει να ακολουθεί η αγορά των ακινήτων στην Κύπρο, με τη Λεμεσό να ηγείται στην πρωτοπορία, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες αυξήσεις σε πωλητήρια έγγραφα. Η μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεις ακινήτων καταγράφηκε τον Οκτώβριο του 2016 στη Λεμεσό, φτάνοντας το 63%.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία από το Κτηματολόγιο, η Λεμεσός καταγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεις, που αγγίζει το 44% κατά το 10μηνο του τρέχοντος έτους. Η Λεμεσός βρίσκεται κατά πολύ πάνω από το μέσο όρο της αύξησης Παγκύπρια, τόσο στις πωλήσεις Οκτωβρίου (Παγκύπρια: 37%, Λεμεσός: 63%), όσο και στο διάστημα 10μήνου (Παγκύπρια: 32%, Λεμεσός: 44%).

Ιδιαίτερη σημασία έχουν τα στοιχεία που αναφέρουν ακόμη πιο μεγάλη αύξηση Παγκύπρια, κατά 45%, τον Οκτώβριο στις πωλήσεις προς αλλοδαπούς αγοραστές. Στη Λεμεσό μετρήθηκαν 68 πωλήσεις στο σύνολο των 161 Παγκύπρια (από 111 που ήταν πέρσι την ίδια περίοδο).

Τα πωλητήρια έγγραφα που αφορούν αλλοδαπούς κατά τον Οκτώβριο στις υπόλοιπες επαρχίες κατανεμήθηκαν ως εξής: Πάφος: 43, Λάρνακα: 30, Λευκωσία: 10, Αμμόχωστος: 10.

Στις υπόλοιπες επαρχίες η αύξηση στις πωλήσεις ακινήτων κατά τον Οκτώβριο είχε ω εξής: Αμμόχωστος: 62%, Λάρνακα: 28%, Λευκωσία: 25%, Πάφος: 8%.

Συνολικά κατά το μήνα Οκτώβριο 2016 τα πωλητήρια έγγραφα που κατατέθηκαν στα επαρχιακά γραφεία του Κτηματολογίου σε όλη την Κύπρο ήταν 634, ενώ τον Οκτώβριο 2015 έφταναν μόλις τα 463

Πηγή: http://allaboutlimassol.com/

 

To Top