ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ο τελευταίος γηγενής που σκόραρε δις κόντρα στον Εθνικό εντός έδρας!(video)

Στην ιστορία του Απόλλωνα τέσσερεις μόνο κύπριοι ποδοσφαιριστές κατάφεραν να σκοράρουν πέραν του ενός γκολ σε εντός έδρας αγώνα απέναντι στον Εθνικό Άχνας.

Ο τελευταίος Kύπριος που έχει καταφέρει αυτό το επίτευγμα δεν είναι άλλος από τον ανεπανάληπτο Άγγελο Τσολάκη.

Αυτό συνέβηκε στις 15 Ιανουαρίου, 1994 όταν στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής αντιμετωπίσαμε την ομάδα αποκάλυψη του πρωταθλήματος Εθνικό Άχνας ο οποίος βρισκόταν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας τέσσερεις μόνο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ανόρθωση και τρεις πάνω από την ομάδα μας!

Ο Απόλλωνας έκανε υγιεινό περίπατο το υποτιθέμενο ντέρμπι αφού στο 49’ κιόλας του αγώνα ο δείκτης του σκορ είχε ανεβεί στο 4-0 σημαδεύοντας και τρεις φορές τα δοκάρια! Το χρονόμετρο σημάδευε το 85’ με το σκορ στο 4-1 όταν ο Άγγελος Τσολάκης, ο οποίος είχε εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο λίγα λεπτά πριν, με δύο προσωπικά γκολ σε διάστημα 4 λεπτών από έξοχες ασίστ του μεγάλου Σλάτζιαν Τσέποβιτς έδωσε μεγαλύτερες διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας μας διαμορφώνοντας το τελικό 6-1!

Για την ιστορία οι άλλοι τρεις κύπριοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι κατάφεραν να σκοράρουν πέραν του ενός γκολ σε εντός έδρας αγώνα απέναντι στον Εθνικό Άχνας ήταν ο Ανδρέας Κισσονέργης, ο αείμνηστος Γιαννάκης Ιωάννου και ο Δημήτρης Ιωάννου.

To Top