ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αφιέρωμα του cyprusbasket.net στον Πόλυ Ηλιάδη!

Ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα για τον νεαρό ταλαντούχο καλαθοσφαιριστή της ομάδας μας Πόλυ Ηλιάδη παρουσιάζει η μπασκετική ιστοσελίδα http://www.cyprusbasket.net/

Αναλυτικά το αφιέρωμα:

Η Εθνική Ανδρών Κ16 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Γ’ κατηγορίας και κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το άστρο του Πόλυ Ηλιάδη, το οποίο έλαμψε με εντυπωσιακό τρόπο.

Ηγέτης από μικρός, έχει τα φόντα με δουλειά και βελτίωση στις αδυναμίες του να κάνει μεγάλα πράγματα μέσα στα επόμενα χρόνια. Το CyprusBasket ανοίγει τον “φάκελό” του παίκτη του Απόλλωνα και τον περνάει από πλήρη… ακτινογραφία!

Γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου του 2000 και έχει ύψος 1.83μ. Ξεκίνησε το μπάσκετ σε ηλικία 6 ετών, δοκιμάζοντας παράλληλα και άλλα αθλήματα. Πρώτος του σταθμός δεν ήταν άλλος από τον Απόλλωνα Λεμεσού. Σίγουρα η επιρροή του πατέρα του που είναι γνωστός προπονητής έπαιξε κάποιο ρόλο στο να ασχοληθεί με την πορτοκαλί θεά, όμως η επιλογή στη συνέχεια ήταν καθαρά δική του.

Μέχρι τα 14 του χρόνια έπαιζε παράλληλα και ποδόσφαιρο, όπου ήταν επίσης εξαιρετικός, όμως κάποια στιγμή αποφάσισε πως… προορισμός του ήταν η καλαθόσφαιρα. Από μικρός είχε πρότυπο τον αδερφό του Στέφανο, τον οποίο πήγαινε και έβλεπε στα γήπεδα να πρωταγωνιστεί.

Οι διακρίσεις του ουκ ολίγες: 3 επαρχιακά πρωταθλήματα γυμνασίων στη Λεμεσό, μια πρωτιά και μια δεύτερη θέση σε παγκύπριο γυμνασίων, ένα επαρχιακό και ένα παγκύπριο λυκείων, καθώς επίσης 1η και 2η θέση σε παιδικό και εφηβικό πρωτάθλημα, ενώ highlight της μέχρι στιγμής πορείας του ήταν το χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Παίδων, της οποίας ήταν πολυτιμότερος παίκτης και ταυτόχρονα βρέθηκε στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης. Έχει αναδειχθεί και δύο διαδοχικές χρονιές καλύτερος παίκτης κάτω των 16 ετών στην Κύπρο.

Ο πατέρας του είναι προπονητής του από την αρχή της διαδρομής του μέχρι και σήμερα, ενώ είχε εξαιρετική συνεργασία και με τους Μιχάλη Μιχαήλ-Αντώνη Δημητρίου στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Απωθημένο του; Να παίξει συμπαίκτης με τον αδερφό του, ο οποίος τώρα βρίσκεται στις ΗΠΑ για σπουδές.

Ο Στέφανος Ηλιάδης αποτελεί τον αγαπημένο του Κύπριο παίκτη, μαζί με τον αρχηγό της Εθνικής, Παναγιώτη Τρισόκκα, τον οποίο θαυμάζει για το πάθος και την ψυχή που δίνει στο γήπεδο. Από Ευρωλίγκα λατρεύει τον Δημήτρη Διαμαντίδη και από τον ΝΒΑ τον Κόμπι Μπράιαντ. Τώρα, βέβαια, που αμφότεροι αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση, θα πρέπει να βρει άλλους.

Η προοπτική του Πόλυ Ηλιάδη είναι μεγάλη. Πρόκειται για χαρισματικό σουτέρ και σκόρερ, που έχει ηγετική στόφα και θα μεγαλουργήσει αν εξελιχθεί όπως αναμένουμε… Στον Απόλλωνα ποντάρουν πολλά πάνω του για το μέλλον.

To Top