ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ

Σκληρό καρύδι αλλά συνήθως φεύγουμε αλώβητοι!(video)

Συνολικά, η ομάδα μας αντιμετώπισε την Δόξα Κατωκοπιάς 28 φορές. Η ομάδα μας κέρδισε 16 φορές, ποσοστό 57%, έχασε 3 φορές, (η μια στα χαρτιά), ενώ τα υπόλοιπα 9 παιγνίδια έληξαν ισόπαλα. Στα τέρματα ο Απόλλωνας προηγείται με 53-24.

Εκτός έδρας, σε αγώνες Α’ φάσης, ο Απόλλωνας αντιμετώπισε την Δόξα 12 φορές. Η ομάδα μας κέρδισε 6 φορές, ποσοστό 50%, έχασε 2 φορές ενώ τα υπόλοιπα 4 παιγνίδια έληξαν ισόπαλα. Στα τέρματα η ομάδα μας προηγείται με 21-10. Τρεις φορές έχουμε μείνει άσφαιροι στους 12 αυτούς αγώνες και στις δύο από αυτές δεχτήκαμε οδυνηρές ήττες με 1-0.

Η μεγαλύτερη σε έκταση εκτός έδρας νίκη του Απόλλωνα επί της Δόξας Κατωκοπιάς σημειώθηκε την 13η αγωνιστική της περιόδου 2003/04 με σκορ 5-0 με σκόρερς τους Μάριο Αντωνίου 16’, Μουζαουί 27’, 73’, Σόσιν 56’ και Μπογκτάν 75’ τα οποία είναι και τα περισσότερα γκολ που έχουν επιτευχθεί σε εκτός έδρας αγώνα κόντρα στη Δόξα.

Ο ποδοσφαιριστής μας που είχε την καλύτερη παράδοση σε εκτός έδρας αγώνες κόντρα στην Δόξα ήταν ο Γκαστόν Σαγκόι ο οποίος πέτυχε συνολικά 3 γκολ, και μαζί με τον Καρίμ Μουζαουί είναι οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές του Θρύλου που έχουν πετύχει δύο εκτός έδρας γκολ σε ένα αγώνα.

Από την περίοδο 2010/11 και μετέπειτα και σε σύνολο 5 αγώνων κόντρα στην Δόξα η ομάδα μας μετράει 3 νίκες, και 2 ισοπαλίες με ποσοστό επιτυχίας 60%. Στα 5 αυτά παιγνίδια ο Απόλλωνας έχει σκοράρει 9 γκολ (1,8 γκολ ανά αγώνα) και έχει δεχτεί 3 γκολ ενώ έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του 2 φορές. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 7 από τα 9 γκολ της ομάδας μας επιτεύχθηκαν στο β’ ημίχρονο, 4 εξ αυτών στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ στα τρία από τα 5 αυτά παιγνίδια κερδίσαμε πέναλτι τα οποία μετατράπηκαν και τα 3 σε γκολ!

Στα 5 αυτά παιγνίδια στην μια και μοναδική φορά στην οποία ο Απόλλωνας κατάφερε να προηγηθεί από το α’ ημίχρονο πανηγύρισε στο τέλος τη νίκη, με 3-1, σε τρεις περιπτώσεις τα παιγνίδια έληξαν ισόπαλα στο α’ ημίχρονο 0-0 ενώ την περσινή περίοδο χάναμε με 1-0 στο ημίχρονο και κάναμε την ολική ανατροπή κερδίζοντας με 3-1!

Από το υφιστάμενο έμψυχο υλικό του Απόλλωνα κόντρα στην Δόξα έχουν σκοράρει οι Παπουλής, Μαγκλίτσα και Ντα Σίλβα από 1 γκολ.

Η προϊστορία κόντρα στην Δόξα Κατωκοπιάς σε εκτός έδρας αγώνες από το 2010/11 και μετέπειτα:

 

proistoria-me-doxa

 

 

 

To Top