ΘΡΥΛΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Σαν σήμερα το πρώτο μας ιστορικό μας γκολ!

Σαν σήμερα (27/10) πριν ακριβώς 59 χρόνια η ομάδα μας, με προπονητή τον μεγάλο δάσκαλο Αργύρη Γαβαλά, δίνει στο πλαίσιο της περιόδου 1957/58, τον πρώτο της αγώνα στην μεγάλα σαλόνια της Α’ κατηγορίας.

Ο ιστορικός αυτός αγώνας διεξήχθηκε στο παλαιό ΓΣΖ κόντρα στην ΕΠΑ Λάρνακας,  ομάδα η οποία το 1994 συγχωνεύτηκε με τον Πεζοπορικό και δημιούργησαν την σημερινή ομάδα της ΑΕΚ, ένα παιγνίδι το οποίο έληξε ισόπαλο 3-3 με τον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Ανδρέα Κονναρή να σημειώνει το πρώτο ιστορικό γκολ της ομάδας μας στην Α’ κατηγορία μόλις στο 7’. Για την ιστορία τα άλλα δύο γκολ του Απόλλωνα σημείωσαν οι Γιαννάκης Βασιλειάδης στο 56’ και Πανίκος Κρυστάλλης στο 80’.

Στον πρώτο ιστορικό αυτό αγώνα η ομάδα μας αγωνίστηκε με την ακόλουθη ενδεκάδα: Κώστας Κωνσταντίνου (Φανταίος), Ράκης Σταυρινίδης, Γιώργος Πρωτοπαπάς, Λούκας Λαμάρης, Κώστας Αντωνίου (Ταβέλλας), Περικλής Ιωαννίδης, Ανδρέας Γεωργίου (Καντηλανάφτης), Μιχαλάκης Κωνσταντίνου (Γαβαλούδι), Πανίκος Κρυστάλλης, Ανδρέας Κονναρής, Γιαννάκης Βασιλειάδης.

To Top