ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάντα παρών στις Εθνικές επετείους!(video)

Με ανακοίνωση του το Σωματείο του Απόλλλωνα μας, δηλώνει και φέτος παρόν στις εκδηλώσεις για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή του στην παρέλαση που γίνει την Παρασκεύη στη Λεμεσό.

Αναλυτικά:

Όπως πέρσι έτσι και κάθε χρόνο το Σωματείο μας δηλώνει παρόν και συμμετέχει στην Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου  και το Ελληνικό Έπος του 1940.  Με  άγημα  που  θα αποτελείται από  30 αθλητές   από όλα τα τμήματα  μας  αλλά και   με  σημαιοφόρο τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή   μας  Γιανάκη Πιερή, θα τιμήσουμε το Ιστορικό ΟΧΙ και την ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Η Ιταλία, που δεν έκρυβε την επιδίωξη της να κυριαρχήσει στη Μεσόγειο, είχε αρχίσει εχθρικές ενέργειες εις βάρος της Ελλάδας. Η σοβαρότερη ήταν ο τορπιλισμός του αντιτορπιλικού «ΕΛΛΗ» στο λιμάνι της Τήνου στις 15 Αυγούστου 1940.

Στις 28 Οκτωβρίου 1940 η Ιταλία ζήτησε από τον πρωθυπουργό Ι. Μεταξά την παράδοση της χώρας.

Η απάντηση ήταν: ΟΧΙ.

Λίγο αργότερα τα ιταλικά στρατεύματα εισέβαλαν στα εδάφη μας από τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Ο ελληνικός στρατός, αφού απέκρουσε την ξαφνική επίθεση στα βουνά της Πίνδου, προχώρησε νικηφόρα και μπήκε στη Βόρεια Ήπειρο, όπου οι Έλληνες κάτοικοι τον υποδέχτηκαν ως ελευθερωτή.

Το video που ακολουθεί είναι για να μην ξεχνάμε τις θυσίες του έθνους μας.

To Top