ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Αγαπώ αυτό που κάνω και ξεπερνώ τις δυσκολίες»

Παρ΄όλες τις δυσκολίες που συναντά και ιδίως τη φετινή χρονιά συνεχίζει να προσπαθεί και να κάνει αυτό που αγαπά. Αγωνίζεται στην επιθετική γραμμή και μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα έχει πολύ καλές παρουσίες, πετυχαίνοντας μάλιστα και τέσσερα γκολ. Ο Πέτρος Σπύρου επέστρεψε πέρσι στην ομάδα που αγαπά και προσπαθεί μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του να κατακτήσουν το πρωτάθλημα με την ομάδα των U18.

Πάμε λοιπόν να τον γνωρίσουμε…

Πέτρο, πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο;

Το ποδόσφαιρο το ξεκίνησα όταν ήμουν οκτώ χρονών μετά από μια συγκυρία. Συγκεκριμένα ήταν η χρονιά που πήρε το πρωτάθλημα η πρώτη ομάδα το 2006. Είχε διοργανωθεί μια εκδήλωση στο βοηθητικό γήπεδο του Απόλλωνα για φωτογραφίες με τους ποδοσφαιριστές και μετά όποιος ήθελε έκανε προπόνηση με τον τότε προπονητή, τον Στάνγκε. Στην διάρκεια της προπόνησης με είδε ο Στάροβλαχ και μου πρότεινε να ξεκινήσω στην ακαδημία. Φυσικά και δέχθηκα. Από τότε και μέχρι τα δεκαέξι μου ήμουνα στην ακαδημία και μετά πήγα στην Καρμιώτισσα και επέστρεψα πέρσι.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

Στόχος μου είναι να καταφέρω να καθιερωθώ μια μέρα στην πρώτη ομάδα του Απόλλωνα γιατί είναι το όνειρο μου από μικρός. Θα συνεχίσω να παίζω και να προσπαθώ παρόλο που πλέον το ποδόσφαιρο έχασε την μαγεία που είχε λόγω του οικονομικού. Παρόλα αυτά δεν έπαψε να είναι το πιο ωραίο άθλημα και ο «βασιλιάς των σπορ».

Πέτρο, είσαι στρατιώτης και συνάμα στέλεχος της ομάδας των U18, του Απόλλωνα. Ποιες δυσκολίες υπάρχουν στην καριέρα σου;

Φέτος είναι η πιο δύσκολη ποδοσφαιρική χρονιά της καριέρας μου λόγω του στρατού. Έχασα την προετοιμασία και δεν κάνω σε φουλ ρυθμούς προπονήσεις. Το στρατόπεδο που υπηρετώ είναι μιάμιση ώρα από τη Λεμεσό κάτι που το κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Μου έτυχε πολλές φορές να βγάλω νούμερο και μετά να πιάσω υπηρεσιακό για να έρθω να παίξω στον αγώνα και μετά να πάω μέσα πάλι. Παρ΄όλες τις δυσκολίες δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου να πάρω αναστολή όπως κάνουν πολλοί άλλοι. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις ξεπερνάς τις όποιες δυσκολίες συναντάς.

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας των U18 φέτος;

Γίνεται μια καινούρια προσπάθεια φέτος και όλοι στην ομάδα είμαστε μια οικογένεια. Οι προπονητές μας είναι πάντα δίπλα μας και μας βοηθούν. Στόχος μας είναι φυσικά το πρωτάθλημα και η έξοδος στην Ευρώπη. Αυτό θα γίνει μετά από σκληρή προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας.

Ποιο ποδοσφαιριστή θαυμάζεις και ποια ομάδα υποστηρίζεις στο εξωτερικό;

Δεν υποστηρίζω και δεν παθιάζομαι για οποιαδήποτε ομάδα εκτός από τον Απόλλωνα που υποστηρίζω και αγαπώ. Το ίδιο και με ποδοσφαιριστές αφού μπορείς να πάρεις από τον καθένα κάτι καλό και να βοηθηθείς. Μου αρέσει και ξεχωρίζω όμως τον Eden Hazard της Τσέλσι.

Πέτρο, κλείνοντας θα ήθελες να πεις κάτι τελευταίο και να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Απόλλωνα;

Καταρχήν θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια μου που είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζει σε κάθε μου βήμα. Ο κόσμος του Απόλλωνα να είναι πάντα δίπλα στην ομάδα στις χαρές αλλά κυρίως στις λύπες και να στηρίζει τους ποδοσφαιριστές. Όταν αυτό γίνεται και όλοι είναι μια γροθιά η ομάδα μας θα μεγαλουργήσει.

 

To Top