ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΖΑΜΑΝΙΑ

Κάποτε ένας νεαρός Πορτογάλος αμυντικός!(video)

Ο Filipe Manuel Cordeiro Duarte, όπως είναι το πλήρες όνομα του, είναι ο πρώτος πορτογάλος που φόρεσε την τιμημένη κυανόλευκη φανέλα για να δώσει λύσεις στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Αποκτήθηκε σε ηλικία 20 χρονών από την Μπενφίκα Β’ με όνειρα και φιλοδοξίες αλλά έφυγε από την ομάδα εντελώς απαρατήρητος έχοντας πανηγυρίσει το πρωτάθλημα της περιόδου 2005/06 αλλά και το πρώτο Σούπερ Καπ στην ιστορία της ομάδας μας όταν στις 5 Αυγούστου 2006 κερδίσαμε μέσα στο ΓΣΠ το ΑΠΟΕΛ με 3-1 στην παράταση.

Ο Duarte, την ποδοσφαιρική περίοδο 2005/06, είχε τρεις μόλις συμμετοχές με τη φανέλα της ομάδας μας στο θεσμό του πρωταθλήματος, όλες ως αλλαγή, και 35’ συνολικό χρόνο συμμετοχής χωρίς να καταφέρει ποτέ να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή Μπέρντ Στάγκε.

Συγκεκριμένα αγωνίστηκε 8 λεπτά στο νικηφόρο εκτός έδρας αγώνα μας με τον Ολυμπιακό με 3-2 αντικαθιστώντας τον Μουστάκα, 26 λεπτά στο νικηφόρο εντός έδρας αγώνα μας με την ΑΠΕΠ αντικαθιστώντας τον Άθω Σολωμού και 1 λεπτό στην εκτός έδρας νίκη μας επί του Διγενή Μόρφου με 3-2 παίρνοντας τη θέση του Μπογκτάν.

Την ίδια περίοδο αγωνίστηκε και 2 φορές στο θεσμό του κυπέλλου και μάλιστα ως βασικός στην εντός έδρας νίκη μας με 3-2 επί του ΑΠΟΕΛ για την 5η αγωνιστική του Β’ Ομίλου της διοργάνωσης καθώς και στην εκτός έδρας νίκη μας με 6-2 επί του ΑΣΙΛ Λύσης πετυχαίνοντας μάλιστα στο συγκεκριμένο παιγνίδι και το μοναδικό του γκολ σ’ επίσημο παιγνίδι με τη φανέλα του Απόλλωνα.

Την ποδοσφαιρική περίοδο 2006/07 δεν πήρε καθόλου χρόνο συμμετοχής σε πρωτάθλημα και κύπελλο με αποτέλεσμα μεσούσης της περιόδου και συγκεκριμένα στις 5 Ιανουαρίου 2007 να αποτελέσει φυσιολογικά παρελθόν από τον Απόλλωνα λύνοντας το συμβόλαιο του κοινή συναινέσει.

Μετά τη φυγή του από τον Απόλλωνα έμεινε για ενάμιση χρόνο χωρίς ομάδα και ακολούθως συνέχισε την καριέρα του στην πατρίδα του αγωνιζόμενος την περίοδο 2008/09 το πρώτο μισό με τη φανέλα της Operario έχοντας 7 συμμετοχές ενώ στο δεύτερο μισό της περιόδου με τη φανέλα της Oriental όπου παρέμεινε και τις επόμενες δύο περιόδους 2009/10 και 2010/11 καταγράφοντας συνολικά 38 συμμετοχές και 5 γκολ.

Μετά το τέλος της περιόδου 2010/11 αποχαιρέτησε την ομάδα της Oriental και μεταγράφηκε στην Benfica de Macau, στην οποία βρίσκεται μέχρι και σήμερα μετρώντας 59 συμμετοχές και 13 γκολ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από 2016 αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα του Macau στην οποία έχει 2 συμμετοχές και 2 γκολ!

 

To Top