ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Από μικρό παιδί θαύμαζα τους τερματοφύλακες»

Τον περασμένο Φεβρουάριο υπογράφει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα μας σε ηλικία δεκαέξι χρόνων. Είναι ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας των U18 που στόχο έχει την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Μιχάλης Παπαχαραλάμπους, μιλά στο περιοδικό της ομάδας μας για πρώτη φορά μετά τη νέα πρόκληση που ανοίγεται μπροστά του.

Πάμε λοιπόν να τον γνωρίσουμε,

Μιχάλη, πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Ποδόσφαιρο;

Από 9 χρόνων ξεκίνησα να αγωνίζομαι στις Ακαδημίες της Ελπίδας Αστρομερίτη, όπου παρέμεινα εκεί μέχρι και την ηλικία των δώδεκα ετών για να μετακομίσω στην ομάδα U13 της ΠΑΕΕΚ. Αγωνίστηκα επίσης στην ομάδα των U17 της Δόξας παρόλο που ήμουν σε πιο μικρή ηλικία. Με την Ελπίδα Αστρομερίτη αγωνίστηκα και σε κάποια παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Δ΄κατηγορίας.

Σου άρεσε η θέση του τερματοφύλακα ή μετέπειτα κατέληξες να αγωνίζεσαι σ΄αυτή τη θέση;

Ακριβώς, η θέση του τερματοφύλακα μου άρεσε από μικρός και ήθελα πάρα πολύ να αγωνιστώ σ΄αυτή τη θέση. Από παιδί θαύμαζα τους τερματοφύλακες και ήθελα να γίνω και εγώ.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Απόλλωνας ανακοίνωσε την απόκτηση σου. Πως ένιωσες που σε τέτοια ηλικία υπέγραψες το πρώτο σου επαγγελματικό συμβόλαιο;

Στις 18/2/2016, έβαλα την υπογραφή μου σε συμβόλαιο με τον Απόλλωνα. Το συμβόλαιο μου θα είχε ισχύ από την 1η Ιουνίου του 2016. Εκείνη τη στιγμή ήμουν βασικός τερματοφύλακας στην ομάδα των U15  της Επίδας Αστρομερίτη, όπου με τις καλές εμφανίσεις που είχα κίνησα τον ενδιαφέρον του προπονητή τερματοφυλάκων που με παρακολούθησε και αφού έδειξε ενδιαφέρον για μένα έγιναν οι απαραίτητες συζητήσεις και ήρθα στην ομάδα. Ήμουν πολύ χαρούμενος που πήρα μια τέτοια μεταγραφή σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Απόλλωνας και έκανα ένα μεγάλο άλμα στην καριέρα μου. Επί της ευκαιρίας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου κύριο Γιώργο Νικολάου αλλά και τον Σωφρόνη Αυγουστή και θα προσπαθήσω να τους δικαιώσω για την επιλογή τους.

Συμμετείχες στην προετοιμασία στην Ουγγαρία. Τι σήμαινε για σένα αυτή η εμπειρία;

Το να πάρω μια τέτοια ευκαιρία στα δεκαέξι μου και να είμαι ανάμεσα σε μεγάλους ποδοσφαιριστές δουλεύοντας σε επαγγελματικούς ρυθμούς προετοιμασίας ήταν για μένα μια τεράστια εμπειρία που θα με βοηθήσει στη δύσκολη χρονιά που έχουμε μπροστά μας αλλά και στην μετέπειτα καριέρα μου.

Τι εμπειρίες αποκόμισες και πως είναι να προπονείσαι μαζί με τον Μπρούνο Βάλε;

Ο Βάλε είναι ένας μεγάλος δάσκαλος για μένα και καθημερινά στις προπονήσεις μαθαίνω απ΄αυτόν καινούρια πράγματα. Είναι τεράστια τα οφέλη να κερδίζεις εμπειρίες αλλά και να μαθαίνεις μυστικά της συγκεκριμένης θέσης από ένα ικανότατο και σπουδαίο τερματοφύλακα.

Είσαι βασικός τερματοφύλακας της ομάδας των U18. Πως είναι το κλίμα στην ομάδα και ποιοι είναι οι φετινοί στόχοι σας;

Οι στόχοι μας είναι πρωταγωνιστικοί και θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Αν το πετύχουμε αυτό θα έχουμε την ευκαιρία να αγωνιστούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ U19, κάτι που θα δώσει σε όλους μας τεράστιες εμπειρίες και το θέλουμε πολύ. Είμαστε μια οικογένεια μέσα σε ένα εξαιρετικό κλίμα που δουλεύουμε καθημερινά για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Οι δικοί σου προσωπικοί στόχοι Μιχάλη ποιοι είναι;

Οι στόχοι μου είναι σε όποια ομάδα ηλικιακά και να αγωνίζομαι να πρωταγωνιστώ. Άλλωστε γι αυτό επέλεξα να υπογράψω συμβόλαιο με τον Απόλλωνα που είναι μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στο Κυπριακό πρωτάθλημα. Προσωπικά θα ήθελα να καθιερωθώ και να κάνω καλή χρονιά με την ομάδα των U18 και να συνεχίσω έτσι ώστε κάποια στιγμή να παίξω στην πρώτη ομάδα. Προς το παρόν δουλεύω σκληρά μέσα από τις προπονήσεις για να αποκτήσω τις εμπειρίες και τα οφέλη που θα μου χρειαστούν στο μέλλον παρά τις όποιες δυσκολίες.

Μίλησες για δυσκολίες, μια από αυτές είναι και ο τρόπος που πρέπει να βρεις να συνδυάσεις το Ποδόσφαιρο με το σχολείο;

Σίγουρα, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να συνδυαστούν τα παιχνίδια, οι προπονήσεις, τα μαθήματα του σχολείο αλλά και ο ελεύθερος χρόνος. Για ελεύθερο χρόνο ψάχνω να βρω. Εξίσου μεγάλη δυσκολία για μένα είναι ότι μένω και μακριά από την οικογένεια μου, αφού διαμένει στη Λευκωσία αλλά παρόλα αυτά επειδή οι στόχοι μου είναι να γίνω ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αυτό με πεισμώνει για να δίνω τα πάντα σε ότι κάνω και προσπαθώ συνεχώς να αντεπεξέρχομαι των όποιων δυσκολιών.

Ποιον ποδοσφαιριστή θαυμάζεις και ποια είναι η ομάδα που υποστηρίζεις εκτός από τον Απόλλωνας;

Πρότυπο για μένα είναι ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνας ο Ter Stegen, ενώ στην Αγγλία υποστηρίζω την Άρσεναλ.

Κλείνοντας Μιχάλη θα ήθελες να πεις κάτι τελευταίο και να στείλεις κάποιο μήνυμα στον κόσμο του Απόλλωνα;

Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πρώην προπονητές μου στην Ελπίδα, κύριο Πανίκο Χατζηγεωργίου αλλά και τον Κλείτο Χατζηβασιλείου για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν κατά την περσινή χρονιά, έτσι ώστε με τις εμφανίσεις μου να κινήσω το ενδιαφέρον της νέας μου ομάδας και να κερδίσω τη μεταγραφή μου. Από κει και πέρα θα ήθελα να πω στον μεγάλο κόσμο του Απόλλωνα να είναι ήσυχος γιατί γίνεται πολύ καλή και σωστή δουλειά και να είναι σίγουροι ότι οι στόχοι που τέθηκαν τόσο στην πρώτη ομάδα αλλά και στις πιο μικρές ομάδες θα επιτευχθούν. Όλοι δουλεύουμε για να τους κάνουμε χαρούμενους αλλά και περήφανους.

Πηγή: Περιοδικό ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ τεύχος 122

To Top