ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Είμαι περήφανος που αγωνίζομαι στον Απόλλωνα»

Αγωνίζεται στον νευραλγικό χώρο του κέντρου και ξεκίνησε βασικός σε όλα τα επίσημα παιχνίδια που έδωσε η ομάδα των U15 μέχρι τώρα. Είναι αριστεροπόδαρος και είναι ο εκτελεστής των στημένων φάσεων της ομάδας μας.

Ο Χρίστος Ζαμπάς, εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται στις Ακαδημίες της ομάδας μας και αποτελεί ένα αυθεντικό ταλέντο για την ηλικία του. Πρόσφατα κλήθηκε και στην Εθνική ομάδα των U15, ενώ έχει πετύχει μέχρι τώρα και τρία γκολ.

Πάμε λοιπόν να τον γνωρίσουμε…

Χρίστο, πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Ποδόσφαιρο;

Με το ποδόσφαιρο ξεκίνησα να ασχολούμαι σε ηλικία εφτά χρόνων όπου γράφτηκα στην ιδιωτική ακαδημία «Campus Sportivo», όπου παρέμεινα για τρία χρόνια. Στη συνέχεια και αφού με επέλεξαν σε δοκιμαστικά μετακόμισα στην ομάδα της ΑΕΛ για τέσσερα χρόνια. Ακολούθως η ομάδα του Απόλλωνα επέδειξε ενδιαφέρον για μένα και εδώ και δύο χρόνια βρίσκομαι στην ομάδα.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι και φιλοδοξίες;

Στόχος μου είναι να βελτιώνομαι συνεχώς μέσα από τις προπονήσεις και τη σκληρή δουλειά και να μαθαίνω συνεχώς καινούρια πράγματα, που θα με βοηθήσουν στην καριέρα μου. Κυριότερος μου στόχος είναι να παίξω κάποια στιγμή στην πρώτη ομάδα του Απόλλωνα, άλλωστε αυτό είναι το ζητούμενο για κάθε νεαρό ποδοσφαιριστή των ακαδημιών.

Είσαι μαθητής της Α΄Λυκείου και λογικά υπάρχουν δυσκολίες στο να συνδυαστούν οι προπονήσεις και αγώνες με το σχολείο. Πως αντιμετωπίζεις αυτή τη δυσκολία;

Προς το παρόν δεν είναι και τόσο δύσκολο. Έχω διαμορφώσει το πρόγραμμα μου το οποίο ακολουθώ καθημερινά. Το πρωί στο σχολείο και το απόγευμα εκτός από κάποια μαθήματα του φροντιστηρίου που έχω, είναι οι προπονήσεις. Προσπαθώ να μην αφήνω πίσω κάτι από τα δύο γιατί το σχολείο θα μου προσφέρει την απαιτούμενη μόρφωση που θα χρειαστώ στη ζωή μου ενώ το ποδόσφαιρο το αγαπώ και μου αρέσει.

Χρίστο, τι σημαίνει για σένα να αγωνίζεσαι στην κορυφαία ακαδημία του Απόλλωνα;

Είμαι περήφανος που αγωνίζομαι στον Απόλλωνα και που φορώ τη φανέλα αυτής της ομάδας.

Ποιοι οι στόχοι της ομάδας φέτος;

Στόχος της ομάδας φέτος είναι να παίξουμε σωστό και καλό ποδόσφαιρο, να βελτιωνόμαστε τόσο ατομικά ο καθένας αλλά κυρίως ως ομάδα και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Ο προπονητής μας, ο Μάριος Χαραλάμπους είναι ο καλύτερος από όσους είχα σε όλα αυτά τα χρόνια που παίζω ποδόσφαιρο. Είμαστε πολύ τυχεροί που τον έχουμε γιατί μας προσφέρει όσα πρέπει να έχουμε. Το κλίμα στην ομάδα είναι φανταστικό και όλοι δουλεύουμε σαν μια οικογένεια.

Κλείνοντας θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Απόλλωνα;

Θα πρέπει να είναι περήφανοι που έχουν τέτοιες ακαδημίες και τέτοιες ομάδες και θα ήθελα να τους παρακαλέσω να έρχονται να μας βλέπουν γιατί γίνονται ωραία παιχνίδια και θα τους αρέσει. Να είναι πάντα κοντά στις ομάδες του Απόλλωνα και να μην σταματήσει να τις στηρίζει.

 

To Top