ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Όταν υπάρχει θέληση, μπορείς να καταφέρεις να κάνεις, αυτό που αγαπάς»

Είναι βασικός στέλεχος της ομάδας U15 του Απόλλωνα που τη φετινή σεζόν κάνει εξαιρετική πορεία μετρώντας πέντε νίκες σε πέντε αγώνες. Αγωνίζεται στη θέση του αριστερού μπακ, όπου έχει πολύ καλές παρουσίες μέχρι τώρα. Ο λόγος για τον δεκαπεντάχρονο Δημήτρη Κυριάκου,αδελφό του κεντρικού αμυντικού Λεωνίδα Κυριάκου, που αγωνίζεται στους U21 και είναι μέλος της πρώτης ομάδας.

Πάμε λοιπόν να τον γνωρίσουμε…

Δημήτρη, πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Ποδόσφαιρο;

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο στην ηλικία των πέντε χρόνων. Ήμουν στην ιδιωτική Ακαδημία «Ξενοφώντος» για τρία χρόνια και ακολούθως πήγα στην Ακαδημία «Μουντιαλίτο» επίσης για τρία χρόνια. Στην ηλικία των δώδεκα χρόνων ήρθα στον Απόλλωνα όπου αγωνίζομαι μέχρι τώρα.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι και φιλοδοξίες;

Προσωπικοί μου στόχοι είναι να γίνομαι σε κάθε αγώνα και καλύτερος μέσα από τις προπονήσεις και τη σκληρή δουλειά και σιγά σιγά να παίξω στην πρώτη ομάδα του Απόλλωνα.

Δημήτρη, είσαι φέτος στην πρώτη τάξη του Λυκείου. Πως είναι να συνδυάζονται το ποδόσφαιρο και το σχολείο;

Πιστεύω αν υπάρχει θέληση και πίστη μπορείς να καταφέρεις με κάθε τρόπο να κάνεις αυτό που αγαπάς, χωρίς να παραμελείς κανένα από τα δύο.

Τι σημαίνει για σένα να αγωνίζεσαι στην κορυφαία Ακαδημία του Απόλλωνα;

Είναι για μένα μεγάλη τιμή να αγωνίζομαι στον Απόλλωνα. Είναι και η ομάδα που υποστηρίζω και νιώθω υπέροχα να φορώ τη φανέλα με το έμβλημα του Απόλλωνα.

Ποιοι οι στόχοι της ομάδας των U15 φέτος;

Στόχος της ομάδας είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα παίζοντας σωστό και καλό ποδόσφαιρο. Οι σχέσεις μας με τον προπονητή μας κύριο Μάριο Χαραλάμπους, αλλά και όλων μεταξύ μας, είναι πάρα πολύ καλές και μου αρέσει που μας ανεβάζει το ηθικό πριν από κάθε αγώνα. Το κλίμα της ομάδας είναι απίστευτο, είμαστε μια οικογένεια.

Δημήτρη, κλείνοντας θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Απόλλωνα;

Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Απόλλωνα που παρακολουθεί τους αγώνες μας, γιατί είναι μεγάλη βοήθεια να παίζεις και να δέχεσαι τη στήριξη από τους φιλάθλους. Επίσης θα ήταν κάλο να σταματήσει ο χουλικανισμός, επειδή είναι άσχημο για τους ποδοσφαιριστές να παίζουν χωρίς τον κόσμο τους, αλλά και για το άθλημα γενικά. Ο κόσμος του Απόλλωνα είναι περήφανος και αυτό πρέπει να παραμείνει παρά τις όποιες δυσκολίες.

 

To Top