ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Μετά από τόσα χρόνια, ο Απόλλωνας είναι για μένα δεύτερη οικογένεια»(video)

Από πέντε χρονών είναι στις Ακαδημίες της ομάδας μας και πλέον θεωρεί τον Απόλλωνα ως τη δεύτερη του οικογένεια. Η θέση που από μικρός λάτρευε ήταν αυτή του τερματοφύλακα.

Ο Στέφανος Θεοδώρου είναι ο τερματοφύλακας της ομάδας των U18, αφού πέρασε από όλες τις ηλικιακές ομάδες του Απόλλωνα μας. Είδωλο του ο μεγάλος Ιταλός γκολκίπερ, Τζανλουίτζι Μπουφόν, που τον έκανε να ασχοληθεί μ΄αυτή τη θέση!

Πάμε λοιπόν να τον γνωρίσουμε.

Στέφανε, πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Ποδόσφαιρο;

Ξεκίνησα το ποδόσφαιρο στα 5 μου και μάλιστα στις ακαδημίες του Απόλλωνα. Είμαι εδώ ήδη 12 χρόνια και πλέον η ομάδα μου και οι συμπαίκτες μου είναι σαν μια δεύτερη οικογένεια. Από μικρός αγαπούσα το ποδόσφαιρο και η μόνη θέση που με τραβούσε ήταν αυτή του τερματοφύλακα. Πέρασα από όλα τα κλιμάκια των ακαδημιών. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στους U18 με προπονητή τον Σωφρόνη Αυγουστή και τον Ιωκείμ Ιωακείμ.

Ποιοι οι προσωπικοί σου στόχοι και φιλοδοξίες;

Φυσικά ο στόχος μου είναι μια μέρα να «χτυπήσω» την πόρτα της πρώτης ομάδας. Όμως, αν μου δινόταν η ευκαιρία θα ήθελα να δοκιμάσω τη καριέρα μου κάπου στο εξωτερικό.

Τι σημαίνει για σένα να αγωνίζεσαι στην κορυφαία ακαδημία του Απόλλωνα;

Για μένα σημαίνει πάρα πολλά που αγωνίζομαι εδώ, γιατί λίγοι είναι αυτοί οι οποίοι έχουν τα προσόντα να είναι μέλη αυτής της ομάδας. Είμαι απ’ τους πιο παλιούς στην ομάδα και ο Απόλλωνας είναι για μένα η οικογένεια μου μετά από τόσα χρόνια.

Η ομάδα των U18 ξεκίνησα ιδανικά τη φετινή σεζόν μετρώντας τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Ποιοι οι φετινοί στόχοι της ομάδας φέτος;

Όπως κάθε χρόνο και ειδικά φέτος, ο στόχος είναι το πρωτάθλημα. Οτιδήποτε άλλο θα θεωρηθεί αποτυχία. Αν πάρουμε τον φετινό τίτλο θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε στην Ευρώπη και αυτό είναι μια τεράστια πρόκληση για όλους μας. Η ομάδα είναι σε πολύ καλά χέρια με τους Σωφρόνη Αυγουστή και Ιωακείμ Ιωακείμ που μας προσφέρουν ότι χρειαζόμαστε για να αντεπεξέλθουμε σε όλες τις δυσκολίες και να τις αντιμετωπίζουμε.

Είσαι στην Γ΄Λυκείου, τελειόφοιτος και αυτό απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και προγραμματισμό. Πως καταφέρνεις να συνδυάζεις προπονήσεις, αγώνες και σχολείο;

Είναι αρκετά δύσκολο να συνδυάζεις το σχολείο με τον αθλητισμό. Ειδικά όταν είσαι τελειόφοιτος και ο τελικός βαθμός σου θα σε ακολουθά για μια ζωή. Φυσικά το ποδόσφαιρο έχει μια προτεραιότητα για μένα, όμως προσπαθώ να κρατώ μια ισορροπία και να μην παραμελώ τα μαθήματα μου.

Στέφανε, κλείνοντας θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Απόλλωνα;

Θα ζητούσα από τον κόσμο του Απόλλωνα να μας στηρίζει σε κάθε αγώνα,  γιατί αυτό μας δίνει μεγάλη ψυχική δύναμη. Τους καλώ να έρχονται στο γήπεδο γιατί γίνονται πολύ καλά παιχνίδια και θα το απολαύσουν. Όσο για την πρώτη ομάδα, παρότι το ξεκίνημα δεν είναι αυτό που περιμέναμε πιστεύω ότι θα ανακάμψουμε και θα είμαστε στους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος.

Παρακολουθείστε ένα βίντεο με τις καλύτερες περσινές στιγμές του Στέφανου:

 

 

To Top