ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φεστιβάλ φωτός στη Λεμεσό!

Πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά στη πόλη της Λεμεσού, στο πλαίσιο της διεξαγωγής των Λεμεσίων 2016, το πρώτο φεστιβάλ φωτός – 1st Limassol Light Festival και έχει ως τίτλο “Fight Darkness with Light”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πολυλειτουργικό πάρκο του Μόλου την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 μεταξύ των ωρών 18:00-23:00.

Κύριος σκοπός των διοργανωτών μέσα από αυτή τη διοργάνωση είναι να ρίξουν φως στον αγώνα που πολλοί συνάνθρωποί μας κάνουν καθημερινά, ενάντια στο σκοτάδι του μίσους, των διακρίσεων, του ρατσισμού, της απομόνωσης, της περιθωριοποίησης και της ανισότητας, της ασθένειας.

Γι’ αυτό το σκοπό, έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν οργανισμούς που καθημερινά αγωνίζονται για να απαλύνουν τον πόνο, που δίνουν ελπίδα, και διεκδικούν ίσα δικαιώματα για όλους, φωτίζοντας ζωές.

Συγκεκριμένα στο φεστιβάλ (μέχρι στιγμής) συμμτέχουν ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας, ο ΚΕΝΘΕΑ, το ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά, ο Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου, η Ασπίδα Ζωής, ο Σύνδεσμος Μοναδικά Χαμόγελα για άτομα με σπάνιες γενετικές παθήσεις,η ACCEPT, ο ΚΟΚΕΝ και το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών.

Παράλληλα, το φεστιβάλ, ως καλλιτεχνική εκδήλωση, θα μετατρέψει την περιοχή του πολυλειτουργικού πάρκου του Μόλου σε ένα εντυπωσιακό χώρο, γεμάτο πολύχρωμα φώτα όπου θα παρουσιαστούν χορευτικά και μουσικά δρώμενα, ακροβατικά και φαντασμαγορικά θεάματα με φως.

Αποκορύφωμα της εκδήλωσης θα είναι ο φωτισμός της σκοτεινής θάλασσας με εκατοντάδες φωταγωγημένα καραβάκια που εκτός από το φαντασμαγορικό θέαμα θα εκπέμψει και ένα δυνατό συμβολισμό.

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να γίνει θεσμός και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

To Top