ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Στον Απόλλωνα ωρίμασα ποδοσφαιρικά»!

Συνέντευξη παραχώρησε στο «Ματιές στο Γυναίκειο Ποδόσφαιρο», η 25χρονη διεθνής μέσος διαπρέπει με την καταπληκτική της αγωνιστική παρουσία στο Κυπριακό πρωτάθλημα η όποια από την ηλικία των 21 ετών αγωνίζεται στην Απόλλων Ladies και φορώντας επάξια το εθνόσημο στην Εθνική Γυναικών Ελλάδος.

Ένας πολύτιμος ποδοσφαιρικός «λίθος» που αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής, συμβάλλοντας σημαντικά στην εύρυθμη λειτουργιά του κέντρου και όχι μόνο, αλλά είναι αποτελεσματική και στα ανασταλτικά της καθήκοντα. Επίσης διαθέτει πολύ καλό πόδι στα στημένα, απειλώντας σοβαρά τις αντίπαλες εστίες και ικανή να χαλάσει τα σχέδια των αντιπάλων ομάδων.

Χαρακτηριστικά τα όσα δήλωσε η διεθνής μέσος Δανάη Σιδηρά:

Ποτέ ξεκίνησες τα πρώτα σου ποδοσφαιρικά βήματα;

«Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο από τα 8 μου χρόνια στην ακαδημία του Εργοτέλη με αγόρια και αυτό το γεγονός αποτέλεσε βασικό στάδιο στη καριέρα μου γιατί θεωρώ ότι οι γυναίκες που ξεκινούν τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα με αγόρια έχουν καλύτερη εξέλιξη και προοπτική! Αγωνίστηκα στον Εργοτέλη και τώρα ανήκω στο έμψυχο δυναμικό της κυπριακής ομάδας Απόλλων Ladies. Πρέπει να τονίσω ότι αν και η πρώτη μου ομάδα ήταν ο Εργοτέλης, στον Απόλλων Ladies ωρίμασα ποδοσφαιρικά!

Από τα 21 σου άφησες το Ηράκλειο και ήρθες στην Κύπρο για λογαριασμό της Απόλλων Ladies, η οποία πρωταγωνιστεί στο Γυναίκειο Κυπριακό Πρωτάθλημα αλλά καταγράφει και μία πολύ καλή πορεία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δική σου άποψη;

«Η ομάδα μου φέτος κατάφερε να προκριθεί στην επομένη φάση του ομίλου για το Champions League Γυναικών. Απο τη μέρα που μάθαμε την κλήρωση και ποιες ομάδες θα αντιμετωπίσουμε, θεωρήσαμε ότι ήταν ένας όμιλος βάτος και κατορθώσαμε και πήραμε την πρόκριση από το δεύτερο παιχνίδι. Τώρα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα, τη Σλαβια Πραγας. Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα και με τις κατάλληλες προσθήκες που έχουν έρθει στην ομάδα, θέλουμε να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα και να προκριθούμε στις 16 καλύτερες ομάδες. Γινεται πολύ καλή δουλειά από όλους μας και η ομάδα λειτουργεί επαγγελματικά σε όλους τους τομείς!

Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε ελληνικό και κυπριακό γυναικείο ποδόσφαιρο;

«Το πρωτάθλημα στη Κύπρο είναι περίπου όπως και στην Ελλάδα. Όπως ο ΠΑΟΚ υπερισχύει τα τελευταία χρόνια έτσι είμαστε και εμείς. Θεωρώ ότι αυτό είναι κάπως λογικό, διότι οι υπόλοιπες ομάδες δε διαθέτουν το ίδιο οικονομικό μπάτζετ αλλά και τόσο καλό ρόστερ όπως έχουμε εμείς. Πιστεύω ότι φέτος θα είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα ώστε να το κυπριακό γυναίκειο ποδόσφαιρο να ανέβει και αλλά «σκαλοπάτια» επιπέδου. Κάτι σημαντικό και μεγάλη διαφορά που έχουμε εδώ με την Ελλάδα, είναι ότι στην Κύπρο οι ομάδες δεν έχουν έξοδα μετακίνησης πράγμα που δίνει ανάσα στα γυναικεία σωματεία. Στην Ελλάδα οι γυναικείες ομάδες δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο, καθώς εκτός από κάποιες παίκτριες που πληρώνουν, καλούνται να καλύψουν και ένα μεγάλο πόσο για τα μεταφορικά έξοδα ανά δύο εβδομάδες και είναι ένα μεγάλο οικονομικό βάρος.”

Πως αισθάνεσαι που φοράς τη φανέλα της Εθνικής Γυναικών; Έχεις ζήσει εμπειρίες και συναισθήματα; Ματς που αποτυπώθηκε για τα καλά στο νου σου και στην κάρδια σου;

«Είμαι μέλος στην Εθνική από το 2007 όπου κλήθηκα για πρώτη φορά στην Εθνική U-19 αγωνιζόμενη 3 χρονιες,1 χρόνια στην U-17 και από το 2008 αποτελώ μέλος της Εθνικής Γυναικών. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να αγωνίζομαι για τη χώρα μου! Το συναίσθημα πριν μπεις στο παιχνίδι και ακούς τον εθνικό ύμνο είναι μοναδικό και όσοι το έχουν ζήσει δεν το αλλάζουν με τίποτα! Η καλύτερη ανάμνηση είναι το ντεμπούτο μου με την Εθνική Γυναικών εναντίον της Βουλγαρίας εκτός έδρας όπου καταφέραμε και πήραμε μία πολύτιμη νίκη. Νομίζω ήταν το ιδανικό ξεκίνημα για μένα στην Εθνική Γυναικών. Οι εμπειρίες είναι μοναδικές και ίσως αν προσπαθήσω να τις περιγράψω, δεν θα τα καταφέρω. Είναι κάποια πράγματα και κάποιες καταστάσεις που απλά είναι μοναδικές και προσπαθείς να ζεις την κάθε στιγμή όσο καλύτερα και να τις απολαμβάνει όσο γίνεται περισσότερο».

Αγαπημένος παίκτης/ παίκτρια:

«Αγαπημένος μου παίκτης είναι ο Bastian Schweinsteiger. Από το γυναικείο χώρο δεν έχω κάποιο πρότυπο συγκεκριμένα, όμως είμαι ευγνώμων που έχω αγωνιστεί με μεγάλα ονόματα όπως η Lian Sanderson».

Σκέφτεσαι να επιστρέψεις πάλι πίσω στην Ελλάδα;

Φυσικά και επιθυμώ να αγωνιστώ και πάλι στο Ελληνικό πρωτάθλημα, όμως δε νομίζω να είναι στο κοντινό μέλλον. Όπως είχα δηλώσει και στο παρελθόν, ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει ότι είμαι Γέννημα-Θρεμμα του Εργοτέλη και αισθάνομαι τιμή και περηφάνια που ξεκίνησα από την ομάδα του Ηρακλείου, ομάδα της γενέτειράς μου. Αν γυρίσω στην Ελλάδα, θέλω να κλείσω την ποδοσφαιρική μου καριέρα στην ομάδα του Εργοτέλη, που ελπίζω μέχρι τότε να ξαναβρεί τα βήματα της και να επιστρέψει σύντομα εκεί που αξίζει να βρίσκεται στην Α’ Εθνική!».

Ποιοι είναι οι στόχοι και ποια τα μελλοντικά σου όνειρα Δανάη;

Προσωπικοί μου στόχοι είναι η πρόκριση στους 16 του Champions League Γυναικών με την τωρινή μου ομάδα την Απόλλων Ladies. Προς το παρόν δεν έχω σχεδιάσει κάποιο πλάνο, έχω συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν και περιμένω να διεξαγάγω καινούριες συζητήσεις με τους ανθρώπους της κυπριακής ομάδας για το αν θα παραμείνω ή θα μετακομίσω άλλου για να βρω ποδοσφαιρική στέγη. Πάνω απ’όλα προέχει η υγεία σε μένα και σε όλες τις παίκτριες που ασχολούνται με το άθλημα αυτό.

 

To Top