ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑ

Στο ποδόσφαιρο μετράει η ουσία!

Δεν άξιζε να χάσουμε όμως μια άτυχη στιγμή κατά μεσοίς της επανάληψης μας έφερε πίσω στο σκορ,  ένα σκορ που τελικά δεν άλλαξε στην πορεία και έφερε την πρώτη ήττα!  Μπορεί να είχαμε την κατοχή, μπορεί να δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες όμως στο ποδόσφαιρο μετράει η ουσία και οι βαθμοί, κυρίως για μια ομάδα που έχει στόχους πρωταθλητισμού.

Θα πει κάποιος ότι αγωνιζόμασταν με ένα αξιόμαχο σύνολο και μάλιστα που έχει βλέψεις διάκρισης, όμως η ΑΕΚ χθες, μοναδικός της στόχος ήταν να μην χάσει και όχι να κερδίσει και αυτό έπραξε στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Για την ομάδα μας όμως, πρώτο μέλημα ήταν να κερδίσει και δεύτερο να μην χάσει!

Τόσο στο παιχνίδι με τον Άρη όσο και στο χθεσινό, οι ποδοσφαιριστές μας «βραχυκυκλωθήκαν» και χωρίς αυτοματισμούς ή εναλλακτικό πλάνο επίθεσης δεν μπορέσαμε να γίνουμε  αισθητά απειλητικοί προς την αντίπαλη εστία! Η ομάδα που ψάχνει για τη νίκη είναι αυτή που θα επιβληθεί στον αντίπαλο και θα δημιουργεί συνεχώς τις προϋποθέσεις  και θα βρεθεί η στιγμή που στις πολλές ευκαιρίες θα πανηγυρίσεις και το γκολ.

Σίγουρα σε ένα παιχνίδι σημαντικό ρόλο παίζουν οι συγκυρίες, το καθαρό μυαλό αλλά και η τύχη, στοιχεία που και χθες (18/9) πάλι δεν ήταν με το μέρος μας, όμως αυτό που πρέπει να πράξει η ομάδα μας είναι  να βρει τρόπους αντίδρασης κυρίως όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ, (μετά το γκολ του αντιπάλου αποπροσανατολιστήκαμε) αλλά και όταν ο αντίπαλος αμύνεται συνεχώς. Tαυτόχρονα ο τρόπος δράσης της να είναι πιο δημιουργικός αποφεύγοντας μονοδιάστατες επιθετικές καταστάσεις.  

Σε ένα ποδοσφαιρικό μαραθώνιο αυτό που μετράει είναι οι βαθμοί αν θες να υλοποιήσεις τους στόχους και για να έρθουν οι βαθμοί πρέπει να ρίξεις την μπάλα στο πλεκτό. Αυτό είναι η ουσία! Μέρος της δυναμικής της η ομάδα χάνει σίγουρα όταν δεν αγωνίζεται μπροστά από το κοινό της. Μπορεί στις κερκίδες χθες να βρίσκονταν γυναίκες, παιδιά και συνταξιούχοι, όμως κακά τα ψέματα ο παλμός, η ένταση και ο ρυθμός που μεταφέρει μια γεμάτη δυτική είναι μοναδικός.

Ευελπιστούμε ότι στη συνέχεια του πρωταθλήματος η ομάδα μας θα βρει τους τρόπους να κερδίζει κυρίως τις ομάδες που θα έρχονται στο Τσίρειο με πρωταρχικό τους μέλημα να μην χάσουν!

To Top