ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνέχεια στην κακή παράδοση!

Την πρώτη ήττα στην σεζόν δέχθηκε σήμερα (18/9) η ομάδα μας που έχασε εντός έδρας από την ΑΕΚ με 0-1.

Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και ο αντίπαλος κατάφερε σε μια ανύποπτη φάση να σκοράρει κατά μεσοίς της επανάληψης!

Παιχνίδι κέντρου στο ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, χωρίς να προβαίνουν σε ρίσκα στο μεσοεπιθετικό τους παιχνίδι. Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε χωρίς κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από τις εστίες των δύο ομάδων.

Στο 16’ είχαμε και την πρώτη καλή φάση του αγώνα, η οποία ανήκε στην ομάδα μας. Μετά από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Ζοάο Πέδρο πρόλαβε και έκανε το πλασέ, το οποίο όμως δεν ήταν καλό και εξουδετέρωσε ο Μίνιο, κρατώντας το μηδέν. Τρία λεπτά αργότερα η ΑΕΚ απείλησε για πρώτη φορά με τον Λαρένα να βρίσκεται σε θέση βολής ωστόσο το δυνατό σουτ του να φεύγει ψηλά.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, το παιχνίδι γινόταν περισσότερο δυνατό παρά τεχνικό. Ελάχιστες οι φάσεις, με περισσότερα τα δυνατά μαρκαρίσματα και οι… μάχες σώμα με σώμα. Στο 24’ ο Τομάς βρέθηκε εντός περιοχής αλλά τον πρόλαβε ο Βάλε και στο 27’ ο Βινίσιους έκανε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπεντόγια, χωρίς αποτέλεσμα.

Τα καλύτερα τα… φύλαγαν για το τέλος του ημιχρόνου οι δύο ομάδες. Αρχικά η ομάδα μας με τον Άλεξ στο 43’ να κάνει το βολέ στην κίνηση αλλά να βλέπει τον Μίνιο να διώχνει εντυπωσιακά και στο 45’ η ΑΕΚ πλησίασε στο γκολ, με τον Τομάς να μπαίνει στην περιοχή, να δοκιμάζει πάσα, η κοντράρει η μπάλα και να επιστρέφει στον ίδιο που έκανε το σουτ αλλά έδιωξε ο Βάλε.

Καλός ο ρυθμός στο ξεκίνημα της επανάληψης, αλλά χωρίς να υπάρχει κάποια απειλή από τις δύο ομάδες πέραν από δύο άστοχα σουτ των Παπουλή και Άλεξ στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Απόλλωνας έδειχνε να έχει την ελαφριά υπεροχή με κατοχή μπάλας.

Η πρώτη μεγάλη φάση στο β’ μέρος, ανήκε στην ομάδα μας στο 65’. Ο Βασιλείου ανέβηκε και σέντραρε, η άμυνα έδιωξε σε πρώτη φάση αλλά η μπάλα έφτασε στον Παπουλή ο οποίος από πλεονεκτική θέση έκανε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Εκεί που φαινόταν ότι η ομάδα μας ήταν πιο κοντά στο γκολ, ήρθε η… ανατροπή! Στο 74’, ο Τέτε ελίχθηκε και έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο αμυντικό, κάτι που ξεγέλασε τον Βάλε και κατέληξε στα δίκτυα για το 1-0 υπέρ της ΑΕΚ.

Μετά το γκολ, όπως ήταν λογικό ο Απόλλωνας έριξε όλο το βάρος στην επίθεση, ψάχνοντας την ισοφάριση. Στο 78’ είχε πολύ καλή ευκαιρία με τον Πέδρο να κάνει το σουτ και την μπάλα να περνά λίγο έξω. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την ΑΕΚ να κρατά το μηδέν παθητικό και να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη με 1-0 που την διατηρεί με μόνο νίκες στο πρωτάθλημα.

Η σύνθεση της ομάδα μας: Βάλε, Στυλιανού (80’Μπάρμπαρο), Βασιλείου, Βινίσιους, Ρομπέρζ, Σακέτι (80’Σαρδινέρο), Μπεντόγια, Ντα Σίλβα, Παπουλής, Πέδρο, Πίεχ (61’Μάγκλιτσα).

To Top