ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πορεία κατά της λευχαιμίας αύριο (18/9) στην πόλη μας

Με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού αλλά και την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών, η εθελοντική ομάδα στήριξης αιματολογικών ασθενών, “Ύστερα ήρθε η Άνοιξη”, οργανώνει το απόγευμα της Κυριακής, στη Λεμεσό, τη δεύτερη πορεία “Stay Strong, κατά της λευχαιμίας.

Οι διοργανωτές υπενθυμίζουν πως ο Σεπτέμβριος έχει καθοριστεί παγκοσμίως ως ο μήνας αιματολογικών νοσημάτων και καλούν το κοινό να στηρίξει την εκδήλωση, η οποία θα αρχίσει από τις 16:00 με δειγματοληψία για δότες μυελού των οστών στην καφετέρια Chill Out, που βρίσκεται στην περιοχή του μεσαιωνικού κάστρου.

Η πορεία “Stay Strong” θα ξεκινήσει στις 18:00 από τον κυκλικό κόμβο παλιού λιμανιού της Λεμεσού και θα καταλήξει στο θεατράκι του Παραθαλάσσιου Πολυλειτουργικού Πάρκου της Επίχωσης, όπου οι συμμετέχοντες θα αφήσουν στον ουρανό μπαλόνια.

Για συμμετοχή στην πορεία θα δίνεται ένα μπλουζάκι με το σύνθημα “Stay Strong”, έναντι ελάχιστης εισφοράς πέντε ευρώ.

Η ομάδα ” Ύστερα ήρθε η Άνοιξη” , που συστάθηκε το 2015, αποτελείται από άτομα που πέρασαν από αιματολογικά νοσήματα, συγγενείς, φίλους, καθώς και λειτουργούς υγείας και έχει βοηθήσει να εγγραφούν 4,300 νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών, ενώ φέτος έχει εισφέρει 7 χιλιάδες ευρώ προς το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα. Επίσης βοηθά να καλυφθούν οι ανάγκες του αιματολογικού θαλάμου του Νοσοκομείου αλλά και των ίδιων των ασθενών.

 

 

To Top