ΨΑΓΜΕΝΟΣ

Τι πρέπει να προσεχθεί κόντρα στην ΑΕΚ

Το πρώτο ντέρμπι για την ομάδα μας σε μια σειρά από τρία ντέρμπι στο Τσίρειο. Θεωρητικά το π ιο δύσκολο γιατί η ΑΕΚ είναι μια έτοιμη ομάδα αλλά και γιατί θα είναι κεκλεισμένων των θυρών.Πάμε λοιπόν να δούμε τους τρεις που πρέπει να προσεχθούν από τους πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές που έχει η ομάδα της Λάρνακας.

Τρισκόφσκι: Ο Σκοπιανός σε όποια ομάδα κι αν αγωνίστηκε στο νησί έγινε βαρόμετρο.Ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο πλάι.Επικίνδυνος όταν πλαγιοκοπεί αλλά και όταν συγκλίνεο διεμβολίζοντας την αντίπαλη άμυνα.Σίγουρα το μαρκάρισμα του δεν μπορεί να καλυφτει από τον εκάστοτε πλάγιο μπακ που για 90 λεπτά θα χρειαστεί βοήθεια.

Λαρένα: Ο Ισπανός αποτελεί ένα σύγχρονο κεντρικό χαφ.Είναι αυτό που λέμε box to box αφού πατάει με την ίδια ευκολία και στις δύο περιοχές.Κλείνει χώρους,μαρκάρει,απελευθερώνει τον ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται μπροστά του αφού επωμίζεται και οργανωτικά καθήκοντα και ενίοτε σκοράρει.Τι άλλο να περιμένεις από ένα χαφ?

Άλβες: Οι δύο προαναφερθέντες πιο πάνω για μένα ξεχωρίζουν.Ο Άλβες κέρδισε την θέση του σε αυτήν εδώ την στήλη από τους άλλους καλούς ποδοσφαιριστές της Αεκ όπως είναι ο Τέτε ή ο Τομάς και ο Μπόλιεβιτς γιατί είναι ο μοναδικός στο είδος του στο ρόστερ της ΑΕΚ.Αν λείπει αυτός τότε όλο το παιχνίδι του αντιπάλου αλλάζει.Ποδοσφαιριστής που γεμίζει την περιοχή,που σκοράρει με ευκολία,που ανοίγει χώρους για αυτούς που έρχονται από πίσω είτε από τον άξονα είτε από το πλάι.Σπάνια δεν συμμετέχει στα γκολ της ομάδας του.Πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα οι κινήσεις του χωρίς την μπάλα.

Γενικά: Η ΑΕΚ αρέσκεται να έχει ποικιλία στον τρόπο επίθεσης της. Θεωρώ όμως πως από τον άξονα δεν μπορεί να μας επιβληθεί άρα θα πάρει το παιχνίδι στο πλάι.Εκεί όπου η ομάδα μας παίζει κάπως ψηλά βγάζοντας με ευκολία τους αντίπαλους offside. Όπως και πέρσι ,έτσι και φέτος ο αντίπαλος θα προσπαθήσει να το σπάσει αυτό βγάζοντας τους μπακ από το πλάι με τους ίδιους να προσπαθούν μετά με παράλληλο παιχνίδι να βρουν τους εξτρέμ και τον σέντερ φορ σε επίκαιρες θέσεις μέσα στο κουτί της περιοχής.Άλλο επικίνδυνο σημείο είναι οι στατικές φάσεις,κυρίως όταν εκτελούνται στο δεύτερο δοκάρι στην πλάτη της άμυνας.

Αδύνατο σημείο του αντιπάλου βλέπω το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ανεξαρτήτως ποιοι θα παίξουν εκεί αλλά και ποιος από τους σέντερ φορ μας θα αγωνιστεί το αβαντάζ θα είναι δικό μας.Παπουλής,Μπεντόγια και Ντα Σίλβα καλούνται να βρουν την λύση στο να βγάζουν με παίκτη περισσότερο τις επιθέσεις μας ή το σέντερ φορ μας στο ένας εναντίον ενός. Κρίσιμο πρώτο ντέρμπι απέναντι στην μόνη ομάδα που ο Πέδρο Εμμάνουελ δεν κέρδισε ποτέ. Αυτό κι αν είναι στοίχημα!

To Top