ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Στόχος η ασταμάτητη τροφοδότηση της πρώτης ομάδας»

Το κοινοτικό γήπεδο Ερήμης επισκέφθηκε το γραφείο Τύπου της ομάδας μας το απόγευμα της Πέμπτης (15/09) για να παρακολουθήσει από κοντά την προετοιμασία της ομάδας των U-21 ενόψει του πολύ σημαντικού εκτός έδρας ντέρμπι με την Ομόνοια. Ο τεχνικός της ομάδας μας Σοφρώνης Αυγουστή αναφέρθηκε στο επικείμενο ντέρμπι με τους πράσινους της Λευκωσίας, αλλά για την πολύ σπουδαία από κάθε άποψης δουλειά που επιτελείτε στην εφηβική μας ομάδα.

Αναλυτικά η μίνι συνέντευξη του Σ.Αυγουστή:

Με ευρεία εντός έδρας νίκη ξεκινήσατε τις υποχρεώσεις σας το πρωτάθλημα. Ήταν αναμενόμενη;

Σίγουρα ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι ιδιαίτερα από την δική μας ομάδα. Οι κακές καιρικές συνθήκες επηρέασαν τους ποδοσφαιριστές μου, ωστόσο μέσα από σκληρή προσπάθεια κατάφεραν να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο και δίκαια πήραν τη νίκη.

Ποια είναι η αγωνιστική φιλοσοφία σας;

Μου αρέσει η πειθαρχεία και το γνωρίζουν κι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Προσπαθώ να διατηρώ μια φιλική σχέση μαζί τους, όμως υπάρχουν και κόκκινες γραμμές τις οποίες δεν μπορούν να τις ξεπεράσουν. Η δική μου φιλοσοφία είναι η γρήγορη σκέψη και το πιο σημαντικό η κατοχή της μπάλας. Όταν έχεις την μπάλα δημιουργείς προβλήματα στον αντίπαλο, ενώ όταν την χάσουμε απαιτώ γρήγορη αντίδραση για να την ανακτήσουμε πρεσάροντας ψηλά τον αντίπαλο.

Τα καταφέρνουν οι ποδοσφαιριστές; Επειδή χρειάζεται να βρίσκονται σε ψηλό επίπεδο για να επιτευχθεί αυτό.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια προσπαθούμε να δουλέψουμε αυτό το πλάνο, σίγουρα οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν την νοοτροπία μου και τι θέλω από αυτούς στον αγωνιστικό χώρο.Δεν έχω κανένα παράπονο μέχρι σήμερα από αυτούς.

Οι ακαδημίες μας είναι από τις πιο φημισμένες στη Κύπρο. Υπάρχει μέλλον;

Οι ακαδημίες μας είναι από τις καλύτερες στη Κύπρο αν όχι η καλύτερη, και μπορώ να πω ότι υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές που θα παλέψουν για να ενσωματωθούν σύντομα στην πρώτη ομάδα. Βέβαια αυτό εξαρτάται από τις θυσίες τις οποίες είναι διατιθέμενοι να κάνουν. Γιατί στο ποδόσφαιρο χωρίς θυσίες δεν μπορείς να τα καταφέρεις.

Είναι συνειδητοποιημένοι γι αυτό οι ποδοσφαιριστές;

Ναι, πάρα πολύ.

Οι στόχοι της ομάδος μας;

Ο πρώτος στόχος είναι οι ποδοσφαιριστές μας να πλαισιώσουν την πρώτη ομάδα. Πρέπει όμως να έχουμε και καλή ομάδα στο δικό μας πρωτάθλημα έτσι ώστε οι ποδοσφαιριστές να γαλουχηθούν στην νοοτροπία της μεγάλης ομάδας η οποία πάντα στοχεύει σε τίτλους και διακρίσεις.

Μέσα από τις νίκες βελτιώνονται και στο θέμα της νοοτροπίας οι ποδοσφαιριστές, σωστά;

Ναι από τη στιγμή που βρίσκονται στον Απόλλωνα θα πρέπει να αποκτήσουν την νοοτροπία του νικητή και πρωταθλητή. Τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε να τους την μεταδώσουμε και παρά το γεγονός ότι τερματίσαμε στην δεύτερη θέση νομίζω ότι τα καταφέραμε να τους εμπεδώσουμε αυτή τη νοοτροπία.

Επόμενος αντίπαλος η Ομόνοια στη Λευκωσία.

Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αγωνιζόμαστε κόντρα σ μια καλή ομάδα που δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή τι θα παρατάξει στο γήπεδο. Εμείς θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε και εισερχόμενοι στο γήπεδο θα είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε τη νίκη.

Στο πρώτο παιχνίδι παίζατε εντός έδρας. Ήρθε κόσμος;

Ναι, παρά το γεγονός ότι παίζαμε στις 14:00 το μεσημέρι είχαμε κόσμο στο γήπεδο. Σιγά σιγά αυτή η ομάδα κατάφερε και έκανε τους δικούς της οπαδούς που έρχονται και την παρακολουθούν γιατί αναγνωρίζουν ότι αποδίδει πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Φαντάζομαι ότι θέλετε τον κόσμο στο γήπεδο. Δεν σας προκαλούν περισσότερο άγχος ή πίεση. Ή κάποιος γονιός να σας λέει να βάλετε τον γιο του και έτσι πράγματα που συμβαίνουν σε αυτές τις ηλικίες.

Σίγουρα τους θέλουμε. Αλλά αυτό που λέτε δεν υπάρχει. Είναι κομμάτι του προπονητή και εγώ αυτό που ζητώ από τους γονείς είναι να μείνουν μακριά από τα παιδιά και την ομάδα. Να είναι σίγουροι ότι δεν θα αδικηθεί κανείς. Αν αξίζει να προχωρήσει κάποιος θα προχωρήσει.

Τέλος τι μήνυμα στέλλετε στον κόσμο της ομάδας; Θα δουν κι άλλους μικρούς στη πρώτη ομάδα;

Στόχος είναι να στείλουμε όσο το δυνατό περισσότερους ποδοσφαιριστές στη πρώτη ομάδα και γιατί όχι στη βασική ενδεκάδα. Το ρόστερ δεν είναι μεγάλο και ο λόγος είναι για να παίζουν όλοι οι ποδοσφαιριστές όσο πιο συχνά γίνεται και να ετοιμαστούν όσο το δυνατό νωρίτερα.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΜΟΝΟΙΑ….

Με τις αναμετρήσεις της δεύτερης αγωνιστικής συνεχίζεται την ερχόμενη Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου η δράση του Πρωταθλήματος Νέων U-21 Α’ Κατηγορίας.

To Top