ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Γίνεται εξαιρετική δουλειά στα τμήματα υποδομής»

Με αφορμή την επικείμενη αναμέτρηση με τη Νέα Σαλαμίνα μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου www.apollon.com.cy ο τεχνικός της ομάδας των U-18 κ.Ιωακείμ Ιωακείμ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Ιωακείμ Ιωακείμ:

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα επικρατώντας του Εθνικού Άχνας με 1-3.

Ξεκινήσαμε νικηφόρα το πρωτάθλημα, κερδίζοντας τον Εθνικό Άχνας με 1-3 εκτός έδρας. Δεν ήταν τόσο εύκολο όσοακούγεται, ιδιαίτερα στην αρχή αλλά στη συνέχεια του αγωνα η ομάδα επέδειξε κάποια σημαντικά στοιχεία τα οποίαδουλέψαμε το προηγούμενο διάστημα.

Περιμένατε τέτοια νίκη;

Το θέμα με τις ακαδημίες είναι πωςο αντίπαλος πάντα είναι άγνωστος. Ειδικά στους πιο μεγάλους, τους U-21. Δεν ξέρουμετι θα αντιμετωπίσουμε. Μπορεί σε μια αγωνιστική για οποιουσδήποτε λόγους η ομάδα των U-18 να έχει πολλούςποδοσφαιριστές που προπονούνται με τις πιο μεγάλες ομάδες. Υπάρχει βέβαια ο περιορισμός να είναι κάτω των 18 ετών,αλλά εάν κάνουν προπονήσεις με τιςπιο μεγάλες ομάδες, τότε σημαίνει ότι είναι υψηλότερο το επίπεδο τους. Σίγουραόταν είσαι Απόλλωνας περιμένεις πάντα τη νίκη!

Στόχος σας το πρωτάθλημα;

Ο πρώτιστος στόχος είναι η στελέχωση της πρώτης ομάδας και μετά η νίκη σε κάθε παιχνίδι που έχει ως αποτέλεσμα το πρωτάθλημα.

Είναι εφικτός;

Γι΄αυτό δουλεύουμε και σ΄αυτό πιστεύουμε .

Πόσοι ποδοσφαιριστές από την ομάδα θεωρείς ότι στο μέλλον μπορούν να φτάσουν και να παίξουν στη πρώτη ομάδα;

Εμείς θεωρούμε ότι όλοι μπορούν. Φτάνει στα χρόνια που θα είναι εδώ μαζί μας, να δουλέψουν σκληρά.

Ο προπονητής τηςπρώτης ομάδας θα αποφασίσει ποιους θα προτιμήσει και θα τους ανεβάσει στην ομάδα. Στόχος μας είναι να μπορούν όλοι.Όπως φαίνεται, με τα παιδιά που συμμετέχουν στις προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και στις εθνικές ομάδες, αλλά κιαυτοί που φεύγουν ως δανεικοί σε διάφορες ομάδες, κάνουμε καλή δουλειά και είμαστε στο σωστό δρόμο

Στο παιχνίδι με τον Εθνικό Άχνας ο Παντελής Δημητρίου πέτυχε δύο γκολ, τι μπορούμε να πούμε γι αυτό το παιδί;

Είναι ένας επιθετικός που ήρθε τώρα στην ομάδα από την ομάδα του Νίκου και Σωκράτη Ερήμης. Θα πρέπει να δουλέψεισκληρά για να κερδίσει πράγματα. Για την ώρα δεν πέτυχε απολύτως τίποτα.

Στο νέο τρόπο λειτουργιάς των τμημάτων υποδομής του συλλόγου είναι και η απόκτηση ταλαντούχων ποδοσφαιριστώναπό άλλες ομάδες.

Ναι,ο λόγος ήταν επειδή η ομοσπονδία δημιούργησε ακόμη δύο ομάδες θα έπρεπε να στελεχώσουμε όλα τα τμήματα μας.Παλιά είχαμε πρωταθλήματα ηλικιών 13, 15, 17 και 21 και τώρα έχουν προστεθεί 13, 14, 15, 16, 18 και 21. Άρα έπρεπε ναστελεχώσουμε ακόμη δύο ομάδες. Έγινε μία προσπάθεια απ’ όλες τις ομάδες, ανεβήκαν ποδοσφαιριστές που είναι πολύνεαροί για το ηλικιακό πρωτάθλημα που συμμετέχουν αλλά πάλι δεν ήταν αρκετοί. Κρίναμε απαραίτητο να φέρουμεμερικούς ποδοσφαιριστές, με τονκ.Σοφρώνη να έχει τον πρώτο λόγο. Έγινε καλή δουλειά και ήρθαν στην ομάδαπροσεγμένα παιδιά, με προοπτική που μπορούν να βοηθήσουν και στο μέλλον.

Στο επόμενο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα, τι να περιμένουμε;

Ναι, αγωνιζόμαστε το Σάββατο με τη Νέα Σαλαμίνα σ’ αυτό το καταπληκτικό γήπεδο που βλέπετε.Θέλουμε ναευχαριστήσουμε την διοίκηση που δεν μας στερεί τίποτα ενώ αντιθέτως, ότι ζητήσουμε το έχουμε και είναι ένας από τουςλόγους που είμαστε στην ομάδα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Για το επόμενο παιχνίδι τι άλλο μπορούμε να πούμε;

Όπως σας είπα και πριν, παίζουμε με τη Νέα Σαλαμίνα και πάντα στοχεύουμε στη νίκη. Δυστυχώς δεν ξέρουμε τι ναπεριμένουμε από τον αντίπαλό μας όπως σας προανέφερα.

Ο κόσμος είναι ευπρόσδεκτος;

Φυσικά και είναι, αγωνιζόμαστε στις 10:00 στο κοινοτικό γήπεδο Ερήμης και θα ήταν χαρά μας να έρχεται ο κόσμος να μαςβλέπει. Είναι ένα επιπλέον κίνητρο για τους μικρούς μας ποδοσφαιριστές.

Γραφείο Τύπου

Απόλλων Ποδόσφαιρο (ΔΗΜΟΣΙΑ) Λτδ

To Top