ΘΡΥΛΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Σαν σήμερα το «κύκνειο άσμα» του μεγάλου Στρατηγού!

Ντίτλμ Φέρνερ… ένα όνομα μια ιστορία, ο μακράν πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία του Απόλλωνα, ο αναμορφωτής του και ο άνθρωπος που άλλαξε το ρουν της ιστορίας της ομάδας μας. Με τον «στρατηγό» Φέρνερ ο Απόλλωνας στην πρώτη θητεία του που διήρκησε τέσσερα χρόνια, πανηγύρισε, την πρώτη χρονιά, το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του, την δεύτερη την κατάκτηση του κυπέλλου, την τρίτη χρονιά διεκδίκησε το νταμπλ χάνοντας τελικά και τα δύο τρόπαια και την τέταρτη πανηγύρισε και πάλι το πρωτάθλημα.

Σαν σήμερα (10/9) πριν ακριβώς 22 χρόνια, την περίοδο 1994/95 και μετά την 3η αγωνιστική και την εντός έδρα ήττα της ομάδας μας από τον Εθνικό Άχνας με 1-2, «κάποιοι» αποφάσισαν ότι ο Φέρνερ είχε πλέον ολοκληρώσει τον κύκλο του στον Απόλλωνα δείχνοντας του την πόρτα της εξόδου!

Τα αποτελέσματα γνωστά. Από μόνιμος δσιεκδικητής τίτλων, αργά αλλά σταθερά, ο Απόλλωνας μετατρέπεται σε μια ομάδα που βλέπει τα τρόπαια με τα κιάλια, και, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, μόνο τα τελευταία 4 χρόνια αρχίζει να ξαναθυμίζει Απόλλωνα της χρυσής εποχής του Φέρνερ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φέρνερ κατέχει το ρεκόρ της μεγαλύτερης συνολικά παρουσίας προπονητή στον πάγκο του Απόλλωνα και είναι επίσης ο προπονητής με τα περισσότερα παιγνίδια στην Ευρώπη (14), τις περισσότερες προκρίσεις στην Ευρώπη (3) αλλά και τις περισσότερες νίκες στην Ευρώπη! Η «αποκαθήλωση» του Φέρνερ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της τότε διοίκησης, και η αρχή του τέλους για μια ομάδα μοντέλο που στα χέρια του Φέρνερ κυριάρχησε για μια τετραετία στην Κύπρο και άφησε άφωνη την ποδοσφαιρική Ευρώπη ουκ ολίγες φορές!

To Top