ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Κάποτε ένα αδικημένο δεκάρι!(video)

Ο Hugo Machado αποκτήθηκε την περίοδο 2006/07 ως ο ποδοσφαιριστής που θα είχε το δύσκολο έργο να καλύψει το μεγάλο κενό του Χέλιο Πίντο, όντας ένας από τους παίκτες κλειδιά στην αήττητη πορεία της ομάδας μας προς τον τίτλο την προηγούμενη χρονιά, ο οποίος είχε μεταγραφεί στο ΑΠΟΕΛ.

Αποκτήθηκε σε ηλικία 24 ετών από την Barreirense, ομάδα δεύτερης κατηγορίας της Πορτογαλίας, έχοντας 27 συμμετοχές και 2 γκολ και στην προετοιμασία οι πληροφορίες  έκαναν λόγο για ένα ποδοσφαιριστή με άρτια τεχνική κατάρτιση ο οποίος θα αποτελούσε το βαρόμετρο της ομάδας μας στην προσπάθεια της να διατηρήσει τα κεκτημένα.

Παρά τη διάθεση και τις φιλότιμες προσπάθειες του και παρά το γεγονός ότι σε κάποιους αγώνες έδειξε μέρος της αδιαμφισβήτητης αξίας του, εντούτοις τελικά, λίγο οι διακυμάνσεις στην απόδοση του, λίγο η μη άμεση προσαρμογή του και λίγο η μέτρια πορεία της ομάδας, ανάγκασαν του ιθύνοντες της ομάδας μας, μόλις τον Ιανουάριο της ίδιας περιόδου, μετά από 10 συμμετοχές  χωρίς κανένα γκολ και 501 λεπτά συμμετοχής με τη φανέλα του Απόλλωνα,  να τον δώσουν δανεικό στον Ολυμπιακό Λευκωσίας.

Εκεί παρέμεινε και την επόμενη περίοδο 2007/08 καταγράφοντας συνολικά 36 συμμετοχές και 5 γκολ με 1 εξ αυτών μάλιστα κόντρα στην ομάδα μας στο ΓΣΠ στο ισόπαλο αποτέλεσμα 2-2. Την επόμενη περίοδο 2008/09 μεταγράφηκε στην Αλκή μετρώντας 25 συμμετοχές και 1 γκολ, και ακολούθως την περίοδο 2009/10 αγωνίστηκε για 1 χρόνο στην ομάδα FK Standard Sumgayit του Αζερμπαϊζάν έχοντας 25 συμμετοχές και 3 γκολ, και το 2010/11 επέστρεψε στo Πορτογαλικό πρωτάθλημα στην ομάδα της Naval 1º De Maio έχοντας 16 συμμετοχές. Τις επόμενες τρεις περιόδους, 2011/12-2013-14, τον βρήκαν να αγωνίζεται στα πρωταθλήματα του Ιράν και της Ινδίας ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έχει κατασταλάξει στην ελληνική Football League αγωνιζόμενος στην Καλλιθέα, έχοντας 23 συμμετοχές και 4 γκολ, και σε ηλικία πλέον 34 ετών, στα Χανιά μετρώντας 27 συμμετοχές 3 γκολ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Hugo Machado πανηγύρισε με την ομάδα μας την κατάκτηση του Σούπερ-καπ ενώ αγωνίστηκε και στα δύο παιγνίδια της ομάδας μας στο Champions League κόντρα στη Κόρκ Σίτι.

To Top