ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Όταν ο Πάμπος «απέλυσε» τον Ανρί Μισέλ!(video)

Στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1990, η Εθνική μας ομάδα, υπό την καθοδήγηση του αείμνηστου Πανίκου Ιακώβου, αντιμετώπισε στις 22 Οκτωβρίου, 1988 στο Μακάρειο στάδιο την Εθνική Γαλλίας του Ανρί Μισέλ στο πρώτο χρονολογικά παιγνίδι για την Εθνική μας ομάδα.

Η Εθνική Γαλλίας προηγήθηκε στο 44’ με γκολ κεφαλιά του Daniel Xuereb μετά από ασίστ του Jean-Pierre Papin όμως στο 79’ ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Πάμπος Πίττας, με ολύμπια ψυχραιμία, ισοφάρισε, αξιοποιώντας το πέναλτι που κέρδισε ο Ανδρέας Κάντηλος διαμορφώνοντας το τελικό 1-1!

Το αποτέλεσμα αυτό στοίχισε τη δουλειά στον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Γαλλίας, Ανρί Μισέλ, αφού στην επιστροφή του στο Παρίσι βρήκε στο γραφείο του επιστολή απόλυσης από τη γαλλική ομοσπονδία!

Να θυμίσουμε ότι ο Ανρί Μισέλ ήταν ο προπονητής που οδήγησε την Εθνική Γαλλίας στην τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 στο Μεξικό!

Η σύνθεση των δύο ομάδων:
Εθνική Κύπρου: Γ. Παντζιαράς, Πίττας, Μιαμηλιώτης, Γ. Χριστοδούλου, Σταύρου, Γιαγκουδάκης, Κάντηλος Π. Σάββα, Ευαγόρας (80’ Γ. Ιωάννου), Φλώρος, Πέτσας.

Εθνική Γαλλίας: Bats, Boli, Casoni, Amoros, Sonor, Sauzée, Dib, Passi (72’ Vercruysse), Bravo, Papin, Xuereb (80’ Paille).

To Top