ΨΑΓΜΕΝΟΣ

Αναλύοντας το υπάρχον του ρόστερ!

Τελείωσε λοιπόν η μεταγραφική περίοδος και το έμψυχο υλικό μας έχει διαμορφωθεί. Μια γενική άποψη, πάντοτε προσωπική, είναι πως το ρόστερ είναι πιο ισορροπημένο από οποιαδήποτε άλλη φορά. Ας πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά το ρόστερ.

Τερματοφύλακας: Στην θέση του τερματοφύλακα δεσπόζει η φυσιογνωμία του Μπρούνο Βάλε. Βασικός και αναντικατάστατος έχει πάρει την φανέλα βασικού σπίτι του. Η προπονητική ομάδα επέλεξε να πορευτεί με ένα καλό Κύπριο σαν δεύτερο, τον διεθνή Τάσο Κίσσα αντί κάποιου ξένου. Σαν τρίτος έρχεται ο Φανής που είναι χρόνια στην ομάδα.

Δεξί μπακ: Στο δεξί άκρο Νούνο Λόπες και Μάριος Στυλιανού θα συνυπάρξουν άλλη μια χρονιά. Είναι και οι δύο μπακ που τους αρέσει να βγαίνουν μπροστά.

Αριστερό μπακ: Γιώργος Βασιλείου και Τιάγκο Γκόμες ίσως συνθέτουν την καλύτερη οπισθοφυλακή στο αριστερό άκρο. Ποδοσφαιριστές δυνατοί που δύσκολα χάνουν τον αντίπαλο αναμένεται να κάνουν την ζωή των εξτρέμ δύσκολη.

Κεντρικοί αμυντικοί: Αγγελής, Ρομπέρζ, Βινίσιους και από κοντά ο νεαρός διεθνής Καρώ και ο μικρός Λεωνίδας αναμένεται να δημιουργήσουν μια πολύ καλή πεντάδα που θα πνίγει τα αντίπαλα σέντερ φορ, αλλά και θα βοηθά στην δημιουργία παιχνιδιού.

Κεντρικοί μέσοι: Χάμπος, Σακέτι, Μακρίδης, Ρέυνολτς, Ντα Σίλβα, Μπεντόγια και Ψύχας θα αποτελέσουν την ραχοκοκαλιά της μεσαίας γραμμής με τον καθένα να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και να επιλέγεται από τον προπονητή ανάλογα με τον αντίπαλο το σύστημα και το σκορ.

Δεξί χαφ: Ζοάο Πέδρο και Αντριάν Σαρντινέτο θα καλύψουν το δεξί άκρο. Πέδρο με περισσότερες αμυντικές βοήθειες και πιο ποιοτική σέντρα και Σαρδινέρο με περισσότερη ευχέρεια στο γκολ. Και εδώ ο προπονητής θα έχει ευχάριστο πονοκέφαλο.

Αριστερό χαφ: Παπουλής, Πίττας και Μπάρμπαρος θα βοηθήσουν πιο πολύ από την θέση στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής. Εδώ υπάρχει φυσικά ο Παπουλής που είναι βαρόμετρο, αλλά η ικανότητα των πλάγιων μέσων να αγωνίζονται και στις δύο πλευρές θα δώσει σε όλους την ευκαιρία να δείξουν την ποιότητα τους.

Επίθεση: Γκίε, Μάγκλιτσα, Πίεχ και Ράτκοβιτς θα συνθέτουν την καλύτερη επιθετική γραμμή του πρωταθλήματος. Ποδοσφαιριστές με διαφορετικά χαρακτηριστικά αλλά και με ένα κοινό, το γκολ. Αυτή η γραμμή θα πρέπει να αποτελέσει και το πλεονέκτημα απέναντι στις άλλες ομάδες αφού η ποιότητα που υπάρχει στην δική μας επίθεση δεν υπάρχει σε καμία άλλη ομάδα.

Το συμπέρασμα που βγαίνει λοιπόν από αυτή την σύντομη ανάλυση είναι πως στο υπάρχων ρόστερ υπάρχει πληρότητα σε όλες τις θέσεις και μάλιστα από ποδοσφαιριστές με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Υλικά υπάρχουν και καλείται ο Πέδρο Εμμάνουελ να τα «μαγειρέψει» έτσι ώστε τα μάτια μας να γεύονται θέαμα και κυρίως νίκες!

To Top