ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πληροφορίες, πρόγραμμα και τηλεοπτικές μεταδόσεις!

Προ των πυλών το 78ο Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας.

Ο νέος ποδοσφαιρικός μαραθώνιος αρχίζει το Σάββατο, 20 Αυγούστου με τη συμμετοχή 14 ομάδων οι οποίες θα προσπαθήσουν μέσα από μια πορεία 26 αγωνιστικών στην Α’ φάση και δέκα αγωνιστικών στη Β΄ φάση να πετύχουν τους στόχους τους.

Η πρώτη φάση του Πρωταθλήματος Cyta περιλαμβάνει 26 αγωνιστικές και θα ολοκληρωθεί στις 4/5 Μαρτίου 2017.

Με την ολοκλήρωση της Α’ φάσης θα διαβαθμιστούν οι δύο τελευταίες ομάδες. Οι υπόλοιπες δώδεκα θα χωριστούν σε δύο ομίλους των έξι και θα διεξαχθούν ακόμη δέκα αγωνιστικές.

Η τελευταία ομάδα του Β’ ομίλου θα διαβαθμιστεί ενώ οι έξι ομάδες του Α’ ομίλου θα αγωνιστούν για την ανάδειξη του Πρωταθλητή  και για τις δύο θέσεις που οδηγούν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η Β’ φάση θα αρχίσει στις 11/12 Μαρτίου 2017. Η ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο 20/21 Μαΐου 2107.

Σημαντική παράμετρος που πρέπει να ληφθεί υπόψη και στο φετινό Πρωτάθλημα και είναι κάτι που ίσχυσε και πέρσι,  είναι η εφαρμογή του κανονισμού για τη συμμετοχή δύο τουλάχιστον Κυπρίων ποδοσφαιριστών στην αρχική εντεκάδα των ομάδων. Σε αντίθεση περίπτωση, στις ομάδες θα επιβάλλεται πρόστιμο 1500 ευρώ αν έχουν μόνο ένα Κύπριο ποδοσφαιριστή και 3000 αν αγωνίζονται χωρίς Κύπριο ποδοσφαιριστή.

Τα χρήματα αυτά θα κατατίθενται σε ειδικό ταμείο και θα χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη και την στήριξη των Ακαδημιών των Σωματείων.

Η πρώτη αγωνιστική του νέου Πρωταθλήματος αρχίζει το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016 με δύο αγώνες. Άλλοι δύο  θα γίνουν την Κυριακή και ένας τη Δευτέρα.

 

Οι αγώνες Ανόρθωση –ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ –Δόξα αναβλήθηκαν λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΚ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της πρώτης αγωνιστικής:

Σάββατο, 20 Αυγούστου

18:00,  Στάδιο ΓΣΠ: Ομόνοια – Ερμής   (Primetel),

20:00 Στάδιο: «DIMCO Αμμόχωστος – Επιστροφή»: Νέα Σαλαμίνα  – Απόλλων  (Cytavision Sports 1),

Κυριακή, 21 Αυγούστου

18:00, Στάδιο: «DIMCO Αμμόχωστος – Επιστροφή» ΑΕΖ Ζακακίου – Εθνικός (Cytavision Sports 7)

20:00, Τσίρειο Στάδιο: ΑΕΛ  – Αναγέννηση Δερύνειας (Cytavision Sports 1)

Δευτέρα, 22 Αυγούστου

19:00 Στάδιο: Τσίρειο: Άρης  – Καρμιώτισσα Π. Πολεμιδιών (Cytavision Sports 1)

 

 

To Top