ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ

Τρωτός αμυντικός μηχανισμός!

Όσο κι αν πολλοί επιμένουν πως οι ομάδες που σκοράρουν πολλά γκολ κερδίζουν τίτλους, η πικρή αλήθεια είναι πως κυρίως εκείνες που έχουν ισχυρές άμυνες κατακτούν τίτλους.
Ο αμυντικός μηχανισμός της ομάδας στον χθεσινό αγώνα (4/8) κόντρα στην Γκρασχόπερς αλλά και σε όσα φιλικά παιγνίδια προετοιμασίας παίξαμε ήταν τρομερά διάτρητος, και έμπαζε νερά από παντού δεχόμενος γκολ από στατικές φάσεις, από το κέντρο της άμυνας, από τα πλάγια και από αντεπιθέσεις.

Η ευκολία με την οποία ο Απόλλωνας «μάζευε» την μπάλα από τα δίχτυα του στο χθεσινό αγώνα, δεν μπορεί παρά να προβλημάτισε σίγουρα τον Πέδρο Εμάνουελ.
Τα τρία γκολ είναι μεγάλο νούμερο, πραγματικά ασήκωτο. Κι αν συνδυαστούν με την εικόνα παιδικής χαράς που παρουσίασε η άμυνα και τα λάθη συγκεκριμένων παικτών, τότε η αίσθηση είναι συγκεκριμένη και δεν σηκώνει καμία παρερμηνεία. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η «αχίλλειος πτέρνα» του Απόλλωνα, όπως και πέρσι, είναι ο αμυντικός μηχανισμός του.

Ο Πέδρο Εμάνουελ καλείται, τώρα που είναι νωρίς, να βρει το «φάρμακο» ώστε η ομάδα να γίνει συμπαγής και να μην δέχεται με τόση ευκολία γκολ. Ας χρησιμοποιήσει όποιο σχήμα, όποια τακτική, όποιους ποδοσφαιριστές κρίνει ο ίδιος. Αλλά, πρέπει να βρει λύσεις για να διορθώσει τα κακώς κείμενα, αλλιώς δεν πάμε πουθενά και τα οποιαδήποτε όνειρα κατάκτησης του πρωταθλήματος φοβάμαι πως θα αποδειχτούν πολύ νωρίς απατηλά.

 

To Top