ΚΙ ΕΤΣΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ

Καθαρό μυαλό…

Κρίμα. Ο Απόλλωνας απώλεσε μια τεράστια ευκαιρία να φύγει από την Ελβετία μ’ ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα. Όπως και στο φιλικό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, έτσι και στον χθεσινοβραδινό αγώνα (28/7) δέχτηκε τέρμα στα τελικά στάδια. Πράγμα το οποίο προβληματίζει ιδιαίτερα, ιδίως αν ανατρέξει κάνεις στο πρόσφατο παρελθόν, κι αντιληφθεί πως το κακό δεν εξουδετερώθηκε.

Η ομάδα μας είχε σε γενικές γραμμές καλή παρουσία. Τούτο που προσμετράται στην εμφάνιση είναι πως οι κυανόλευκοι δεν ήταν επ’ ουδενί φοβισμένοι αλλά αποφασισμένοι να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο. Δημιουργήθηκαν φάσεις, που με λίγη δόση τύχης ίσως να ήταν η εξέλιξη παντελώς διαφορετική. Καθοριστικό σημείο θεωρείται το χαμένο πέναλτι του Άλεξ Ντασίλβα και η συνέχεια της φάσης που μοιραία σκόραραν οι Ελβετοί.

Προκειμένου να κάνει το βήμα πάρα πέρα ο Θρύλος, υποχρεούται να μην επαναλάβει τα παιδαριώδη λάθη στην μεσοαμυντική λειτουργία, να ‘χει καθαρότερο μυαλό στις τελικές πάσες και να παίξει με τσαμπουκά ακολουθώντας βεβαίως το πλάνο της τεχνικής ηγεσίας. Και για να εξηγούμαστε: άλλο ο ποδοσφαιρικός τσαμπουκάς κι άλλο οι ανόητες, βλακώδεις ενέργειες που επιφέρουν κόστος στην ομάδα.

Ο Απόλλωνας δύναται να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα απέναντι στην πολυπρωταθλήτρια Ελβετίας. Αρκεί να προσεχθούν οι αδυναμίες. Οι οπαδοί, αν θέλουν να χουν λόγο και υπόσταση στην προσπάθεια, οφείλουν να βρίσκονται στο πλευρό του θεού. Ξεκάθαρα πράγματα.

To Top