ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ

«Θρυλικά» στατιστικά Ευρώπης σε εκτός έδρας αναμετρήσεις!

Η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της ομάδας μας σε ευρωπαϊκές αναμετρήσεις είναι το 4-1 και σημειώθηκε δύο φορές στις 9 Αυγούστου 1994 κόντρα στην Τέουτα Αλβανίας και στις 28 Αυγούστου 2014 στην απίστευτη νίκη μας κόντρα στη Λοκομοτίβ Μόσχας.

Το ιστορικό πρώτο μας γκολ σε ευρωπαϊκή εκτός έδρας αναμέτρηση σημείωσε ο Κωστάκης Βασιλειάδης στο 80’ στις 21 Σεπτεμβρίου 1966 κόντρα στην Στάνταρ Λιέγης Βελγίου.

Ο «μάγος» Μιλένκο Σπόλιαριτς με 5 γκολ είναι ο ποδοσφαιριστής μας με τα περισσότερα γκολ στην Ευρώπη εκτός έδρας όμως νιώθει την ανάσα του Φώτη Παπουλή ο οποίος έχει σημειώσει μέχρι στιγμής 3 γκολ εκτός έδρας ενώ ο κύπριος παίκτης μας με τα περισσότερα γκολ στην Ευρώπη εκτός έδρας είναι ο Πάμπος Πίττας.

Οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές μας που σημείωσαν δυο γκολ σε ένα αγώνα στην Ευρώπη εκτός έδρας είναι οι Μπόπαν Κρισμάρεβιτς-στις 9 Αυγούστου 1994 κόντρα στην Τέουτα Αλβανίας και ο αείμνηστος Βίκτορ Ζουμπάρεφ- στις 9 Αυγούστου 2001 κόντρα στα Τύρανα Αλβανίας.

Από τις 3 Οκτωβρίου 2013 και μετέπειτα και σε σύνολο 10 εκτός έδρας αναμετρήσεων στην Ευρώπη ο Απόλλωνας μετράει 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 6 ήττες με ποσοστό επιτυχίας 30%. Στα 10 αυτά παιγνίδια η ομάδα μας έχει σκοράρει 11 γκολ δηλ. μέσο όρο 1 γκολ ανά παιγνίδι και έχει δεχτεί 20 γκολ δηλ. μέσο όρο 2 γκολ παθητικό ανά παιγνίδι ενώ έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του τρεις φορές. Στις 6 από τις 10 τελευταίες εκτός έδρας ευρωπαϊκές μας αναμετρήσεις καταφέραμε να σκοράρουμε όμως αξίζει να σημειωθεί ότι στις δύο τελευταίες μας αναμετρήσεις δεν καταφέραμε να βρούμε το δρόμο προς τα δίκτυα δηλ είμαστε άσφαιροι για 180 αγωνιστικά λεπτά!

Στα 10 αυτά παιγνίδια στις 2 φορές που ο Απόλλωνας κατάφερε να προηγηθεί από το α’ ημίχρονο, κόντρα στη Λοκομοτίβ Μόσχας και Σαξάν, πανηγύρισε στο τέλος τη νίκη ενώ στις 5 φορές που βρέθηκε πίσω στο σκορ από το α’ ημίχρονο δέχτηκε την ήττα ισάριθμες φορές!

Αξίζει να αναφερθεί ότι από τις 5 φορές που καταφέραμε να κρατήσουμε ανέπαφη την εστία μας στο α’ ημίχρονο χάσαμε μόνο το ένα παιγνίδι, κερδίζοντας τα 3 και μένοντας στην ισοπαλία στο άλλο ενώ τα 7 από τα 11 γκολ που έχουμε σκοράρει στους τελευταίους 10 εκτός έδρας αγώνες μας στην Ευρώπη σημειώθηκαν στο β’ ημίχρονο.

Από το υφιστάμενο έμψυχο υλικό του Απόλλωνα έχουν σκοράρει, σε εκτός έδρας ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, τρεις ποδοσφαιριστές μας οι Παπουλής 3 γκολ και οι Γκίε και Πέδρο 1 γκολ.

To Top