ΨΑΓΜΕΝΟΣ

Τι πρέπει να προσεχθεί κόντρα στην Γκρασχόπερς!

Πρώτο επίσημο παιχνίδι για την ομάδα μας και σε αυτή εδώ την στήλη θα συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε πέρσι δίνοντας τους πιο επικίνδυνους ποδοσφαιριστές ή καλύτερα τους πιο σημαντικούς αλλά και τον τρόπο παιχνιδιού του εκάστοτε αντιπάλου. Αρχή λοιπόν με την Γκρασχόπερς και τον διεθνή Σουηδό Κιμ Κάλλστρομ. Ο Σουηδός μέσος είναι διεθνής με την χώρα του έχοντας 131 συμμετοχές σκοράροντας και 16 γκολ .Έχει καλά στημένα,μεταβιβάσεις ακριβείας και πάνω από όλα είναι άριστος χειριστής της μπάλας. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Χάκεν το 1999 και το 2001 μεταγράφηκε στην Τζουγκάρντεν όπου παρέμεινε για άλλα 2 χρόνια πριν πετάξει για το Γαλλικό πρωτάθλημα και την Ρεν,όπου έκανε σπουδαίες εμφανίσεις αναγκάζοντας την Λυών να τον εντάξει στο δυναμικό τους κάνοντας ένα ακόμη πιο μεγάλο βήμα.Έμεινε έξι χρόνια έχοντας παίξει 204 παιχνίδια και σκοράροντας 17 γκολ.Με αυτές τις πτήσεις το ταξίδι δεν τερματίστηκε εκεί αφού η Σπαρτάκ ξόδεψε 3,500,000 για να τον κάνει δικό της.Εκεί άρχισε και η φθίνουσα πορεία αφού δεν είχε την ανάλογη προσφορά. Δανεικός στην Άρσεναλ, τραυματισμός και «υποβιβασμός» στο Ελβετικό πρωτάθλημα για να αναγεννηθεί. Αρχηγός εκεί το Α και το Ω των Ελβετών προσπαθεί να τους ανεβάσει επίπεδο αφού η οργάνωση του παιχνιδιού εξαρτάται από τα πόδια του.

Άλβες Κίαο: Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ήταν γυρολόγος των γηπέδων στην Βραζιλία.4 χρόνια σε Guarani Internacional και Palmeiras χωρίς πολλές συμμετοχές στις δύο πρώτες αλλά με καλή σεζόν στην τελευταία με αποτέλεσμα την μεταγραφή του στην Αιντραχτ. Πολλές συμμετοχές λίγα γκολ για 4 χρόνια και βόλτα ξανά σε Bahia και Atletico Goioaniense με ελάχιστες φορές να πατά το γρασίδι. Το 2013 σαν μάννα εξ ουρανού πρόταση από την Γκρασχόπερς έχοντας για τρία χρόνια 1 γκολ κάθε 2 παιχνίδια. Αυτή είναι η δουλειά του και πρέπει αυτό να σταματήσουμε.

Λούκας Άντερσεν: Ο νεαρός είναι πρόσφατο απόκτημα από τον Άγιαξ.Ξεκίνησε την καριέρα του στην Άαλμποργκ και σε ηλικία 18 χρονών τον ανακάλυψαν οι σκάουτερ του Άγιαξ και τον πήραν στο Άμστερνταμ.Για 3 χρόνια στους μικρούς του Άγιαξ στην Βίλεμ 2 δανεικός και από τις 4 του Ιούλη στην Γκρασχόπερς.Διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές της Δανίας και ήδη 2 φορές με την Εθνική Δανίας. Αγωνίζεται στα φτερά έχοντας επικίνδυνη σέντρα και είναι ικανός διεμβολιστής.

Γενικά: Η Γκρασχόπερς αγωνίζεται συνήθως με σχηματισμό 4-3 και αρέσκεται στο να κρατά μπάλα και να βάζει πίεση στον αντίπαλο,έχοντας τον Κάλλστρομ να οργανώνει τις επιθέσεις και να δίνει ρυθμό.Αδυναμίες έχει στην άμυνα αλλά για να την κτυπήσεις πρέπει να της πάρεις την μπάλα και να φτιάξεις παιχνίδι.Πολλά ποντάρει και στις στατικές φάσεις αφού οι ποδοσφαιριστές της διαθέτουν εξαιρετικά κτυπήματα.Αν καταφέρουμε να κερδίσουμε την μάχη της μεσαίας γραμμής όχι κατά ανάγκη κρατώντας την μπάλα αλλά κλείνοντας και διαδρόμους τότε οι ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν για να διασπάσουμε την ούτως ή άλλως προβληματική άμυνα τους. Αυτά με την πένα. Στο γρασίδι μετράνε και άλλα!

 

 

To Top