ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Ένα άκρως ποδοσφαιρικό γήπεδο!(Φωτορεπορτάζ)

Την Πέμπτη (28/7) η ομάδα μας έχει τον πρώτο ευρωπαϊκό της αγώνας στην Ελβετία. Όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο μας ρεπορτάζ, το γήπεδο όπου θα αγωνιστούμε δεν είναι η φυσική έδρα της Γκρασχόπερς, λόγω της συναυλίας που ήταν προγραμματισμένη αλλά το γήπεδο στην πόλη του St Gallen που βρίσκεται ενενήντα (90) περίπου χιλιόμετρα από την Ζυρίχη.

Το «Kubunpark» είναι ένα άκρως ποδοσφαιρικό γήπεδο, που χρησιμοποιείται μόνο για ποδοσφαιρικούς αγώνες. Είναι η φυσική έδρα της ομάδας St Gallen, ενώ από τον Ιούλιο του 2012 το χρησιμοποιεί και η ομάδα FC Wil. Είναι χωρητικότητας 20000 θεατών με τις κερκίδες να είναι γύρω από τον αγωνιστικό χώρο.

Η κατασκευή του κόστισε 340 εκατομμύρια και τα επίσημα του εγκαίνια έγιναν στις 5 Ιουλίου του 2008. Όταν το γήπεδο ολοκληρώθηκε η ομάδα της St Gallen αγωνιζόταν  στη Challenge League (Β΄Κατηγορία Ελβετίας). Το πρώτο παιχνίδι έγινε στις 30 Μαΐου του 2009 μεταξύ της εθνικής ομάδας της Ελβετίας κόντρα στο Λιχτενστάιν και το παρακολούθησαν 18000 θεατές. Το αποτέλεσμα ήταν 3-0 για τους Ελβετούς!

Το όνομα του γηπέδου προηγουμένως ήταν AFG Arena, όνομα που πήρε από το σπόνσορα του Arbonia – Forster – Gruppe. Πλέον όπως προαναφέραμε, ονομάζεται «Kubunpark» και εκτός από τις δύο ομάδες της St Gallen και FC Wil, φιλοξενεί και μεγάλους διεθνείς αγώνες με εθνικές ομάδες όπως η Βραζιλία και η Ισπανία.

 

To Top