ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑ

Στη «μυθική» Τούμπα για πρώτη φορά το 77’!(Φωτογραφικά ντοκουμέντα)

Ένα σπουδαίο φιλικό παιχνίδι δίνει σήμερα (21/7) . Θα αντιμετωπίσει την ιστορική ομάδα του ΠΑΟΚ! Ένα φιλικό σημαντικό, πριν από τις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις του Θρύλου στα ευρωπαϊκό σαλόνια, με ένα αντίπαλο ανταγωνιστικό και ποιοτικό. Κι όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει τον «Δικέφαλο» του Βορρά στη «μυθική» Τούμπα!

Ο Θρύλος είχε ταξιδέψει στη «νύφη» του Θερμαϊκού και στις αρχές Σεπτέμβριου του 1977 για να αντιμετωπίσει σε φιλικό αναμέτρηση τον τότε πανίσχυρο ΠΑΟΚ που στις τάξεις του υπήρχαν ποδοσφαιριστές που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα στο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο τότε πρόεδρος της ομάδας μας Αντώνης Χατζηπαύλου διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον ομόλογο του Γιώργο Παντελάκη!

Προηγήθηκε φυσικά το φιλικό στην Κύπρο εν τη 1976 (πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων) με την κάθοδο του ΠΑΟΚ ως πρωταθλητής (για πρώτη φορά στην ιστορία του) και με τον «Δικέφαλο» να κερδίζει 3-0 στο Τσίρειο στάδιο με χατ-τρικ του Αγγέλου Αναστασιάδη ένα φιλικό το όποιο πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου και προσέλκυσε χιλιάδες κόσμο.

apollon-vs-paok

*Απο το πρώτο φιλικό μεταξύ των δύο ομάδων στο Τσίρειο

Το https://apollon365.news ανοίγει το χρονομπάουλο της «κυανόλευκης» ιστορίας και συνομιλώντας με τον Δημήτρη Μιλτιάδους όπου αγωνίστηκε σε εκείνο το φιλικό στην Τούμπα στις 7/9/1977, σας μεταφέρει ωραίες και αλησμόνητες στιγμές εκείνου του ταξιδίου αλλά και του αγώνα!

«Στο άκουσμα της είδησης ότι θα ταξιδεύαμε στη Θεσσαλονίκη για να αγωνιστούμε με τον ΠΑΟΚ είχαμε όλοι ενθουσιαστεί! Εκείνη την εποχή ο Δικέφαλος διέθετε σπουδαία ομάδα ενώ είχε κατακτήσει και το πρώτο του πρωτάθλημα δύο σεζόν προηγουμένως (1975-76)! Απίστευτο κλίμα και πολλές πλάκες κατά τη διάρκεια του ταξιδίου με προορισμό την συμπρωτεύουσα κα γενικά ένα ωραία αίσθημα που θα βρισκόμασταν στη Τούμπα ένα γήπεδο «μυθικό», που ελάχιστες ομάδες έφευγαν αλώβητες εκείνη την εποχή» μας ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης ενώ στην συνέχεια μας περιέγραψε όλα όσα συνέβησαν, πριν κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα αναπολώντας: «Θυμάμαι την στιγμή που βγήκαμε για προθέρμανση και η Τούμπα ήταν μισογεμάτη από κόσμο, όμως ένιωθες ότι έμπαινες σε «λάκκο» με απίστευτα ντεσιμπέλ να δονούν την ατμόσφαιρα. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πλειάδα «αστέρων» με πρώτο και καλύτερο τον μέγιστο Κούδα, ενώ τον πλαισίωναν οι Φουρτούλα, Γκουερίνο, Σαράφης, Φουντουκίδης, Αναστασιάδης και τόσοι άλλοι! Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ πολύ νωρίς με γκολ οφ-σάϊντ κάτι που παραδέχτηκε και την επομένη ο ελλαδικός Τύπος και παρότι δεχθήκαμε άλλα τρία γκολ στην συνέχεια, (το ένα με πέναλτι) είχαμε μια αξιοπρόσεκτη παρουσία που χειροκροτήθηκε από τους Παοκτζήδες οι οποίοι μάλιστα τα είχαν κατά διαστήματα με τους ποδοσφαιριστές τους, που αγωνίζονταν πολύ επιπόλαια Ο κόσμος του ΠΑΟΚ μας υποδέχθηκε θερμά, όπως επίσης και οι παράγοντες της ομάδας μας. Ήταν ένα αδελφικό κλίμα καθόλη της παραμονής μας στην Θεσσαλονίκη»!

13461289_10206604828386904_1032569062_o (1)

*Η αποστολή της ομάδα μας λίγο πριν την αναχώρηση της με προορισμό την Θεσσαλονίκη

Ερωτηθείς ποιες στιγμές κράτησε περισσότερο απ’ εκείνο το παιχνίδι μας ανέφερε: «Εκτός από κάποιες πολύ καλές επεμβάσεις που πραγματοποίησα και τις θυμάμαι έντονα ακόμη και τώρα δυο χιουμοριστικές στιγμές δεν ξεχνάω με τίποτα! Η μία ήταν όταν ο Γκουερίνο σημείωσε το γκολ από το σημείο του πέναλτι και πήγε να πανηγυρίσει ο κόσμος του κορόιδευε αφού είχε χάσει πολλές ευκαιρίες πριν από την επίτευξη εκείνου του γκολ έχοντας μάλιστα πολύ νωχελική εμφάνιση. Στιγμή ανεπανάληπτη όμως (γέλια) ήταν όταν ο Μάριος Γεωργίου πήγε να περάσει τον Φουντουκίδη. Ο θηριώδης Ελλαδίτης στάθηκε έξυπνα ο Μάριος έπεσε πάνω του σωριάστηκε στο έδαφος. Ο Χριστάκης Γιολίτης έτρεξε προς τον Μάριο ο οποίος με μια φωνακτά γύρισε και του λέει: « Ρε Χριστάκη εν πάνω σε τοίχο που έδωσα!!! (γέλια) Στιγμές αλησμόνητες που ποτέ δεν θα φύγουν από τη μνήμη μου»!


Τελευταία φορά που τα είπαμε φιλικά με την ομάδα του ΠΑΟΚ ήταν το καλοκαίρι του 2011 σε φιλικό στο Τσίρειο στάδιο όπου και κερδίσαμε με 1-0 με γκολ του Σισοκό.

 

 

To Top