ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πόλυς Ηλιάδης: Ένας ηγέτης γεννιέται!

Ένα δικό μας παιδί, ένα καλαθοσφαιριστής «γέννημα θρέμμα» των ακαδημιών Καλαθόσφαιρας της ομάδας μας διαπρέπει στην εθνική Κ16 που συμμετέχει στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που λαμβάνει χώρα στην Κύπρο. Ο Πόλυς Ηλιάδης, που παρόλο το νεαρό της ηλικίας είχε θέση στην εφηβική μας ομάδα, ξεχωρίζει με την απόδοση του στο Πανευρωπαϊκό.

Δείτε το δημοσίευμα του CyprusBasket.net:

Η Εθνική Ομάδα Κ16 άργησε να μπει στο κλίμα του αγώνα με το Αζερμπαϊτζάν και στο πρώτο μέρος θα είχε χάσει κάθε επαφή με το σκορ αν δεν υπήρχε ο Πόλυς Ηλιάδης.

Ο αρχηγός και φυσικός ηγέτης του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος βγήκε μπροστά στα δύσκολα, έβαλε μεγάλα σουτ και παρότι έχασε και αρκετά άλλα, τελειώνοντας το ματς με άσχημα ποσοστά, έδειξε την κλάση του.

Ακόμα και στο τέλος που η μπάλα “έκαιγε”, εμφανίστηκε ξανά και έκανε αυτά που έπρεπε για την κατάκτηση του ροζ φύλλου. Το κυριότερο είναι πως δε δίστασε να πάρει την ευθύνη, “τσαλακώνοντας” πολλές φορές το προφίλ του με κάποια κοψίματα που δέχτηκε.

Σε δύο ματς έχει σημειώσει συνολικά 36 πόντους (14 και 22 αντίστοιχα), έχοντας κατά μέσο όρο 18. Είναι πέμπτος στη διοργάνωση και μπορεί να… σκαρφαλώσει ακόμα ψηλότερα.

Ο Πόλυς Ηλιάδης αποτελεί αυτή τη στιγμή το μεγάλο πρότζεκτ του Απόλλωνα. Το μπασκετικό του θράσος είναι παροιμιώδες και παρότι είναι θεωρητικά παίδας, εντυπωσίασε και στους τελικούς του εφηβικού πρωταθλήματος κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, όπου ήταν εκ των κορυφαίων παικτών των Λεμεσιανών.

Το μέλλον ανήκει στον διεθνή σούτινγκ γκαρντ, ο οποίος δουλεύει σκληρά και μπορεί να βαδίσει στα χνάρια του αδερφού του, Στέφανου, ή ακόμα και να τον ξεπεράσει!

 

To Top