ΚΙ ΕΤΣΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ

Ο Πίεχ και οι άλλοι!

Με την απόκτηση του Πολωνού επιθετικού Αρκάντιους Πιέχ, οι ποδοσφαιριστές που κατηφόρισαν μπρος Λεμεσό μεριά και στον Απόλλωνα από την Λέγκια Βαρσοβίας έγιναν τέσσερεις. Μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν μας παραπέμπει σε σπουδαίες προσωπικότητες που αποτελούν μέρος της ένδοξης ιστορίας του Συλλόγου.

Στέφαν Μαγιέφσκι

Ο κόσμος της ομάδας μας προσδοκούσε πολλά από την μεταγραφή του διεθνούς αμυντικού της Πολωνίας. Άλλωστε, επρόκειτο για ποδοσφαιριστή μ’ αρκετές περγαμηνές στο διάβα του είτε σε συλλογικό επίπεδο είτε σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Στο παγκόσμιο κύπελλο του 1982 είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αξιομνημόνευτη πορεία της Εθνικής Πολωνίας. Μάλιστα, προχώρησε μέχρι τον ημιτελικό γνωρίζοντας την ήττα κι αποκλεισμό από την μετέπειτα πρωταθλήτρια κόσμου Ιταλία του Πάολο Ρόσι. Κατέκτησε την τρίτη θέση όμως, κερδίζοντας την Γαλλία του Μισέλ Πλατινί στον Μικρό Τελικό με 3-2. Ο υψηλόσωμος αμυντικός σκόραρε το δεύτερο τέρμα στο 44’. Φόρεσε τα «κυανόλευκα» την περίοδο 1988-1989 χωρίς ωστόσο να στεφθεί πρωταθλητής στις λεπτομέρειες και στις διάφορες συγκυρίες που προκύπτουν στο ταλαίπωρο κυπριακό ποδόσφαιρο. Με την Λέγκια Βαρσοβίας κατέγραψε 158 συμμετοχές (1979-1984) σημειώνοντας και δεκάξι τέρματα.

Κριστόφ Ανταμτσικ

Την ίδια χρονιά μαζί με τον Στεφάν Μαγιέφσκι προστέθηκε στο ρόστερ του Θρύλου ένας ακραίος επιθετικός που νωρίτερα είχε φροντίσει να στιγματίσει την ιστορία μιας ολόκληρης επαρχίας. Με τα χρώματα της ΑΕΛάρισας κατέκτησε και τους δύο εγχώριους θεσμούς αφήνοντας εκστασιασμένους τους επαρχιώτες κι άφωνο το υπόλοιπο πανελλήνιο. Με την ομάδα της Βαρσοβίας εμφανίστηκε 126 φορές (1979-1984) πετυχαίνοντας 42 γκολ. Το 1988-1989 στο Λιμάνι είχε παρουσία ενθαρρυντική, γεγονός που ώθησε την τότε διοίκηση να ανανεώσει το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή για ακόμη ένα χρόνο. Η ποδοσφαιρική του αναγέννηση δεν ήρθε ποτέ. Σε 40 εμφανίσεις πέτυχε έξι γκολ, πέντε εκ των οποίων σημειώθηκαν την πρώτη χρονιά.

Ράντοσλο Μιχάσκι

Ο Πολωνός μέσος όταν αποκτήθηκε από τον Απόλλωνα ήταν ήδη γνωστός στο φίλαθλο κοινό, μιας και είχε προηγηθεί η συνεργασία του με την Ανόρθωση Αμμοχώστου (2001-2004). Εντάχθηκε στο ποδοσφαιρικό τμήμα το 2005 και πανηγύρισε τον τίτλο του πρωταθλητή ένα χρόνο αργότερα. Σε μια τετραετία με τους «Λεγεωνάριους» (1992-1996) είχε 107 εμφανίσεις σκοράροντας 18 γκολ. Αποτέλεσε μέλος της εθνικής του ομάδας από το 1993 μέχρι το 2000 καταγράφοντας 28 συμμετοχές δίχως ωστόσο να πετύχει κάποιο γκολ.

Αρκάντιους Πίεχ

Για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή δεν μπορούν να γραφτούν πολλά. Αποκτήθηκε κι αυτός από τους «Στρατιωτικούς» αφού πέρασε ως δανεικός από την συμπολίτιδα ΑΕΛ. Οι εμφανίσεις του ανέδειξαν σε κάποιο βαθμό τις αρετές του. Βέβαια, οι συμπολίτες αγωνίζονταν στο δεύτερο γκρουπ του πρωταθλήματος, όπου τα μεγάλα παιχνίδια λείπουν και το επίπεδο δυναμικότητας κι ανταγωνισμού είναι πολύ χαμηλό. Στο «κυανόλευκο» οικοδόμημα επικρατεί αισιοδοξία, ευελπιστώντας πως ο Πολωνός επιθετικός θα αναβιώσει θύμισες παλιές εξαναγκάζοντας τον κόσμο όλο να ασχοληθεί μαζί του και να δώσει άφθονο υλικό για συγγραφή κειμένων.

To Top