ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑ

Πιέχ, μόλις ο τέταρτος!

Τα τελευταία χρόνια αρκετοί ήταν οι «κυανόλευκοι» ποδοσφαιριστές, που μεταπήδησαν απευθείας από την ομάδα μας στην συμπολίτιδα ΑΕΛ.

Ωστόσο το αντίθετο έγινε μόνο σε τρεις περιπτώσεις και μάλιστα πριν από το 2013 μετρούσαμε μόνο μια απευθείας προσθήκη από την συμπολίτιδα ομάδα! Αυτός δεν ήταν άλλος από τον σπουδαίο αμυντικό Σταύρο Στυλιανού, που στις αρχές της δεκαετίας του 80′ άλλαξε απευθείας στρατόπεδο και ντύθηκε στα «κυανόλευκα» όπου πραγματοποίησε μια μεστή και γεμάτη ουσία πορεία με την ομάδα μας!

Από εκείνη την μετεγγραφή η οποία θεωρείται ακόμη και ως σήμερα μια από τις πιο ηχηρές και ταραχώδης στα δρώμενα του κυπριακού ποδοσφαίρου πέρασαν κοντά στα 35 χρόνια για να δούμε ξανά ποδοσφαιριστή από την ΑΕΛ να ντύνεται απευθείας στα «κυανόλευκα». Αυτός ήταν ο Αλβανός πορτιέρο Ίσλι Χίντι, που το καλοκαίρι του 2013 έγινε μέλος της ομάδας μας ενώ ένα χρόνο προηγουμένως βρισκόταν στο «γαλαζοκίτρινο» ρόστερ.

Μετά το Αλβανό, ένας πρώην συμποδοσφαριστής του ο Εστεμπάν Σακέτι άλλαξε απευθείας στρατόπεδο και μετά από δυόμισι περίπου χρόνια παρουσίας με την ΑΕΛ ανήκει από πέρσι στην ομάδα μας.

Τελευταίος ο Αρκάντιους Πιέχ ο οποίος κατά τη λήξασα σεζόν (από τον Γενάρη μέχρι και το τέλος) αγωνίστηκε με τα χρώματα της συμπολίτιδας έχοντας μια παραγωγική παρουσία στον τομέα του σκοραρίσματος.

*Και ο Ζε Βίτορ βρέθηκε τον χειμώνα του 2012 στην ομάδα μας ενώ το καλοκαίρι του 2011 αποδεσμεύτηκε από την ΑΕΛ αλλά είχε μεσολαβήσει ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα περίπου έξι μηνών όπου βρισκόταν σε απραξία!

**Αναφερόμαστε στα τελευταία 40 περίπου χρόνια μιας και πριν την δεκαετία του 70′ υπήρξαν αρκετοί ποδοσφαιριστές που μεταπήδησαν από την μια ομάδα στην άλλη!

To Top