ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι αλλαγές στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, στην προσπάθεια της για συνεχή αναβάθμιση των Αναπτυξιακών της Πρωταθλημάτων, έχει προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στις διοργανώσεις Παίδων και Νέων για την περίοδο 2016 – 2017.
Οι σημαντικότερες αλλαγές αφορούν τη διοργάνωση Πρωταθλημάτων για τις ηλικίες 14 και 16 ετών, κάτι που δεν υφίστατο τα προηγούμενα χρόνια, ενώ το Πρωτάθλημα U-17 αντικαθίσταται από το Πρωτάθλημα U-18.

Η φιλοσοφία των αλλαγών

Με τις αλλαγές αυτές, υπάρχουν συνεχόμενα Πρωταθλήματα από την ηλικία των 13 ετών μέχρι την ηλικία των 16 ετών και έτσι, δεν υπάρχουν ηλικιακά κενά. Με τον τρόπο αυτό, τα Σωματεία έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν μια ενιαία αγωνιστική φιλοσοφία στις ομάδες τους και να διαμορφώσουν τον αγωνιστικό χαρακτήρα των ποδοσφαιριστών τους στην κρίσιμη ηλικία από τα 13 μέχρι τα 16 χρόνια.
Τα Παγκύπρια Πρωταθλήματα U-13, U-14, U-15 και U-16 Α, Β’ και Γ’ Κατηγορίας είναι Προαιρετικά, όμως τα Σωματεία που δήλωσαν συμμετοχή, υποχρεούνται να συμμετάσχουν και στα τέσσερα.

Ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν

Συνολικά 18 Σωματεία θα συμμετάσχουν στα πιο πάνω Πρωταθλήματα από τις τρεις Κατηγορίες. Από την Α’ Κατηγορία δήλωσαν συμμετοχή η ΑΕΖ Ζακακίου, η Καρμιώτισσα Πολεμιδιών, ο Άρης, η ΑΕΛ, ο Απόλλων, η ΑΕΚ Λάρνακας, η Ανόρθωση, η Νέα Σαλαμίνα, ο Εθνικός Άχνας, το ΑΠΟΕΛ, η Δόξα Κατωκοπιάς και η Ομόνοια Λευκωσίας, από τη Β’ Κατηγορία η Ε.Ν. Παραλιμνίου, ο Ολυμπιακός, το ΘΟΪ Λακαταμιάς και η Πάφος F.C. και από τη Γ’ Κατηγορία η Ε.Ν.Υ. Διγενής Ύψωνα και ο Διγενής Μόρφου. Οι υπόλοιπες ομάδες Α’, Β’ και Γ’ Κατηγορίας υποχρεωτικά θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στα Επαρχιακά Πρωταθλήματα U-14 και U-16.

Πρωτάθλημα U-18

Από την περίοδο 2016 – 2017 δεν θα διοργανωθεί Πρωτάθλημα Παίδων U-17 αλλά Πρωτάθλημα U-18 και σε αυτό θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής ποδοσφαιριστές που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους την 1 Ιανουαρίου 2016. Με τον τρόπο αυτό, μειώνεται κατά ένα χρόνο το ηλικιακό κενό που υπήρχε από το U-17 μέχρι το Πρωτάθλημα Νέων U-21.

Στην ηλικία αυτή θα διοργανωθούν συνολικά τρία Πρωταθλήματα. Το Παγκύπριο Υποχρεωτικό Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας, το Παγκύπριο Υποχρεωτικό Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας και το Προαιρετικό Πρωτάθλημα Α’, Β΄ , Γ’ Κατηγορίας και Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ.

Τρία Πρωταθλήματα, ένα για κάθε Κατηγορία (Α’, Β’ Γ’) θα διοργανωθούν και στην ηλικία U-21. Όλα είναι υποχρεωτικά.

To Top