ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ

Η πιο παραγωγική μας δεκαετία από πλευράς κατακτήσεων Κυπέλλων!

Με τη φετινή κατάκτηση του Κυπέλλου η δεκαετία που διανύουμε έχει καταστεί η πιο παραγωγική μας δεκαετία από πλευράς κατακτήσεων κυπέλλων αφού έχουμε κατακτήσει για τρίτη φορά το βαρύτιμο τρόπαιο ξεπερνώντας το ρεκόρ που είχαμε τη δεκαετία του ’60 με 2 κατακτήσεις.

Στους τελευταίους 5 τελικούς που έχουμε αγωνιστεί, (Σαλαμίνα, ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, ΑΕΛ, Ομόνοια), δεν έχουμε γνωρίσει την ήττα στη διάρκεια των 90’ ή 120’ αφού η μοναδική απώλεια Κυπέλλου προήλθε στην διαδικασία των πέναλτι από την Ομόνοια το 2011! Συγκεκριμένα η τελευταία μας ήττα σε τελικό χρονολογείται, πριν περίπου 18 χρόνια, το 1998 από την Ανόρθωση!

Η Ομόνοια έχει καταστεί μια από τις καλύτερες «πελάτισσες» μας αφού μαζί με τη Νέα Σαλαμίνα και το ΑΠΟΕΛ, έχουμε κατακτήσει απέναντι τους από 2 τρόπαια!

Από την περίοδο 2009/10 που έχουν καθιερωθεί οι ξένοι διαιτητές στους τελικούς Κυπέλλου η ομάδα μας παραμένει αήττητη αφού η μοναδική απώλεια κυπέλλου προέρχεται από τη διαδικασία των πέναλτι!

Οι τελευταίες τρεις φορές που έχουμε σκοράρει με κεφάλι σε τελικούς μας χάρισαν ισάριθμες κατακτήσεις κυπέλλων, το 2001, 2010 και φέτος. Για πρώτη φορά στην ιστορία μας έχουμε κατακτήσει το Κύπελλο «παρασύροντας» στο διάβα μας ΑΕΛ, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια!

To Top