ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ

Προϊστορία τελικών Κυπέλλου κόντρα στην Ομόνοια! (video)

Συνολικά, ο Απόλλωνας, υπολογίζοντας και τον επαναληπτικό αγώνα του 1982, αντιμετώπισε την Ομόνοια σε τελικό Κυπέλλου 5 φορές. Η ομάδα μας κέρδισε μία φορά, ποσοστό 20%, έχασε 3 φορές και εξήλθε μια φορά ισόπαλος με την ομάδα μας να έχει 6 γκολ υπέρ και 12 κατά.

Στο Τσίρειο, η ομάδα μας αντιμετώπισε την Ομόνοια σε τελικούς Κυπέλλου 2 φορές χωρίς να έχει χάσει ποτέ αφού στον ισόπαλο τελικό του 1982, υπήρξε επαναληπτικός στο Μακάρειο.
Η ομάδα μας σε κανονική ροή παιγνιδιού ουσιαστικά έχει χάσει μόνο δύο φορές αφού ο χαμένος τελικός του 2011 προήλθε μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι όμως και οι δύο αυτές ήττες ήταν βαριές και ασήκωτες αφού χάσαμε με 5-1 και 4-1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα μας έχει σκοράρει σε όλους τους τελικούς κόντρα στην Ομόνοια ενώ και στους δύο τελικούς του Τσιρείου καταφέραμε να σκοράρουμε από το σημείο του πέναλτι!

Η ομάδα μας έχει σκοράρει και τα 6 γκολ της κατά τη διάρκεια του β’ ημιχρόνου με τα 3 εξ αυτών μάλιστα να έχουν επιτευχθεί στα τελευταία στάδια του αγώνα. Ο μοναδικός ξένος ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει με τη φανέλα του Απόλλωνα κόντρα στην Ομόνοια σε τελικό κυπέλλου είναι ο Πολωνός Εβγένιο Πτακ στον τελικό του 1992 και το γκολ του ήταν σημαδιακό αφού μας έχεις χαρίσει το μοναδικό τρόπαιο απέναντι στην Ομόνοια Αξίζει να σημειωθεί ότι το γκολ αυτό άφησε την Ομόνοια για πρώτη φορά εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων από το 1974 και μετά από 18 συνεχόμενες χρονιές!.

Όσες φορές ο Απόλλωνας προηγήθηκε στο σκορ κόντρα στην Ομόνοια σε τελικούς κυπέλλου δεν έχασε ποτέ! Το 1982 η ομάδα μας ανέτρεψε το 0-1 σε 2-1 όμως ισοφαρίστηκε στο 106’ του αγώνα και οδηγηθήκαμε σε επαναληπτικό και το 1992 διαφυλάξαμε το χρυσό γκολ του Πτακ που πέτυχε στο 54’ φτάνοντας τελικά στην κατάκτηση του τροπαίου.

 

To Top