ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ

Του αείμνηστου «Ζούμπα» το «ανάγνωσμα»!(video)

Στις 12 Μαίου, 2001 περισσότεροι από 13,000 οπαδοί του θρύλου ταξίδεψαν στη Λευκωσία με στόχο την κατάκτηση του πέμπτου τρόπαιου κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα. Μετά από ένα αμφίρροπο και συναρπαστικό παιγνίδι οι ποδοσφαιριστές του Ανδρέα Μουσκάλλη θα επικρατήσουν με 1-0 με κεφαλιά του αείμνηστου Βίκτωρ Ζουμπάρεφ στο 66’ ολοκληρώνοντας με τον πιο ονειρικό τρόπο μια σεζόν που στ’ αρχικά στάδια φαινόταν κάτι περισσότερο από χαμένη!

Για την ιστορία, η ομάδα μας, για να φτάσει στον μεγάλο τελικό, απέκλεισε στον α’ γύρο τον Αλκή σε μονό παιγνίδι με 2-1 εκτός έδρας, στον β’ γύρο έχασε από την ΑΕΠ με 2-1 εκτός έδρας (Ζουμπάρεφ) και κέρδισε με 5-2 εντός (Ντοπρασίνοβιτς, Παπακυριακού, Φιλίππου, Σπόλιαριτς και αυτογκόλ του Στ. Σοφοκλέους), στη προημιτελική φάση στο τοπικό ντέρμπι την ΑΕΛ εντός έδρας με 4-2 (Ζουμπάρεφ 2, Ντοπρασίνοβιτς, Ποντικός) και 1-0 εκτός (Σπόλιαριτς), ενώ στα ημιτελικά απέκλεισε την Ομόνοια χάνοντας 2-1 εκτός έδρας (Ντοπρασίνοβιτς) αλλά κερδίζοντας με το ίδιο σκορ εντός έδρας (Ζουμπάρεφ, Σπόλιαριτς) και 4-3 στα πέναλτι όπου «μίλησε» ο ένας και μοναδικός Σοφρώνης Αυγουστή. Πρώτος σκόρερ της ομάδας μας στο θεσμό του Kυπέλλου o Βίκτωρ Ζουμπάρεφ με 5 γκολ.

Σύνθεση τελικού: Σοφρώνης Αυγουστή, Γιαννάκης Ποντικός (90΄ Γιώργος Κάης), Χρίστος Γερμανός, Πάμπος Πίττας, Φίλιππος Φιλίππου, Κρίστης Θεοφίλου, Μιλένκο Σπόλιαριτς (88΄ Γιεβγένι Ιβανόφ), Κάκος Παπακυριάκου (63΄ Μάριος Παναγιώτου), Βίκτορ Ζουμπάρεφ, Σίνισα Ντοπρασίνοβιτς, Δώρος Αρέστη.

Προπονητής: Ανδρέας Μουσκάλλης.

Διαιτητής: Πανίκος Καΐλης.

Εισιτήρια: 14.828.

 

To Top