ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ

Η αποθέωση της Απολλωνίστικης ψυχής!

Στον χθεσινό(20/4) αγώνα κανένας ποδοσφαιριστής μας δεν υστέρησε και άπαντες με περίσσιο πάθος, ψυχή και τσαμπουκά υπερέβαλαν εαυτούς και τίμησαν τη φανέλα που φορούσαν οδηγώντας δίκαια την ομάδα μας για 15η φορά σε τελικό κυπέλλου.

Ωστόσο, χωρίς να υποτιμούμε σε καμία περίπτωση την συνεισφορά των υπολοίπων, θεωρούμε θα ήταν παράλειψη να μην γίνει ιδιαίτερη μνεία για κάποιους ποδοσφαιριστές μας.

Μπρούνο Βάλε: Χωρίς αμφιβολία ο MVP του χθεσινού ημιτελικού ο γίγαντας από την Ιβηρική χερσόνησο συνεχίζει να γράφει με χρυσά γράμματα τη δίκη του ιστορία στην ομάδα μας. Ο τερματοφύλακας Θρύλος της σύγχρονης ιστορίας μας αφού στο 0-0 απογειώθηκε πραγματοποιώντας εξαιρετική απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Αρτυματά είπε την τελευταία του λέξη στο τελευταίο πέναλτι του ΑΠΟΕΛ στέλλοντας την ομάδα μας στον μεγάλο τελικό. Οι λέξεις στερεύουν γι’ αυτόν τον τεράστιο τερματοφύλακα και ότι κι αν πούμε ότι κι αν γράψουμε πλέον θα καταντήσουμε γραφικοί. Απλά ένας και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ!

Άλεξ Ντα Σίλβα: Μακράν η καλύτερη του εμφάνιση με τα κυανόλευκα έλαμψε χθες το άστρο του κάνοντας τους οπαδούς μας να παρακαλούσαν να είχαν χίλια μάτια, να τον βλέπουν. Ο χθεσινός Ντα Σίλβα ήταν ένας ποδοσφαιριστής να τον πιείς στο ποτήρι, ένας ποδοσφαιριστής που οι οπαδοί μας δεν χόρταιναν να βλέπουν!

Στον χθεσινό ημιτελικό ο Βραζιλιάνος ήταν απολαυστικός, ήταν μια ομάδα μόνος του ένας ποδοσφαιριστής «αρτίστας», που ζωγράφιζε στο γήπεδο με κινήσεις και επινοήσεις εκπληκτικές, ξεσηκώνοντας τον «κυανόλευκο» κόσμο και δίνοντας μια «παράσταση» μοναδική!

Απρόβλεπτος, γεμάτος φαντασία σκόραρε ένα πραγματικά απίστευτο γκολ που μόνο αυτός ξέρει να σκοράρει αποτέλεσε τον ιθύνον νου και μια ηγετική φυσιογνωμία στο γήπεδο ζαλίζοντας τους αντίπαλους ουκ ολίγες φορές. Αυτόν τον Ντα Σίλβα θέλουμε να βλέπουμε γιατί ο Βραζιλιάνος είναι ποδοσφαιριστής που έχει την ικανότητα να απογειώσει και να ανεβάσει τον Απόλλωνα σε άλλο επίπεδο.

Εστεπάν Σακέττι: Επανήλθε στη βασική ενδεκάδα στους τελευταίους δύο αγώνες και απέδειξε πόσο πολύτιμη μονάδα αποτελεί για την ομάδα μας. To «τσουνάμι» ήταν χθες ένας κομάντο, ένας ποδοσφαιριστής που ξεχείλιζε από πάθος και νεύρο ένας ποδοσφαιριστής με ανεξάντλητες δυνάμεις, ένα θηρίο ανήμερο που όργωνε το γήπεδο, έκλεβε, μάρκαρε και «σκούπιζε» τα πάντα στήνοντας ένας σινικό τείχος μπροστά από την εστία του τεράστιου Μπρούνο Βάλε.

Ο Αργεντινός συνδυάζει όλα εκείνα τα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει ένας σύγχρονος αμυντικός χαφ και αναμφίβολα αποτελεί ένα σημαντικό γρανάζι στη μηχανή του Απόλλωνα αλλά και ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Πέδρο Εμάνουελ.

Ροτζέριο Τουράμ: Τι κι αν πριν από το χθεσινό παιγνίδι και κατά τη διάρκεια των τελευταίων 3 μηνών, σε πρωτάθλημα και κύπελλο, είχε μόλις 7 συμμετοχές και μόλις 74’ συνολικά.

Αγωνίστηκε στη φυσική του θέση, και σαν έτοιμος από καιρό, μας υπενθύμισε ότι διαθέτει τεράστιες δυνατότητες σαν επιθετικός κορυφής. Δυνατός, εκρηκτικός, ασυναγώνιστος στις εναέριες μονομαχίες, κυνήγησε κάθε χαμένη μπαλιά, δεν άφησε τους αντίπαλους αμυντικούς να πάρουν ανάσα ταλαιπωρώντας τους αφάνταστα και μόνο από καθαρή ατυχία και ελέω Πάρντο δεν χρίστηκε σκόρερ.

Μεστή εμφάνιση από τον Βραζιλιάνο που έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει πολύτιμες βοήθειες στην ομάδα και κάθε άλλο παρά διακοσμητικό στοιχείο αποτελεί στον πάγκο του Απόλλωνα!

Μάριος Στυλιανού: Ο 23χρονος άσος χθες υπερέβαλε εαυτό, έδωσε κάθε ικμάδα των δυνάμεων του και απλά κατάθεσε και τη ψυχή του στο γήπεδο ματώνοντας τη κυανόλευκη φανέλα. Έχοντας να επωμισθεί το δύσκολο έργο αναχαίτισης του πιο φορμαρισμένου ίσως αντίπαλου ποδοσφαιριστή, του Εφραίμ τα πήγε περίφημα περιορίζοντας τον στο ελάχιστο βοηθώντας ταυτόχρονα και στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας πλαγιοκοπώντας και εκθέτοντας ουκ ολίγες φορές τον Νεκτάριο Αλεξάνδρου αναγκάζοντας τον αντίπαλο προπονητή να τον αντικαταστήσει.

Θύμισε τον παλιό καλό Μάριο Στυλιανού προ διετίας που παραμιλούσαν όλοι με τις εμφανίσεις του σε Κύπρο και Ευρώπη και δήλωσε παρών στο πιο σημαντικό παιγνίδι της χρονιάς και του αξίζουν συγχαρητήρια.

Χάμπος Κυριάκου: Ο μεγάλος άτυχος της φετινής χρονιάς δείχνει ότι αργά αλλά σταθερά ξαναβρίσκει τον παλιό καλό εαυτό του και χθες ώσπου είχε δυνάμεις τα πήγε ομολογουμένως περίφημα. Κατάπιε αμέτρητα χιλιόμετρα, με σωστές τοποθετήσεις και με ωριμότητα στο παιγνίδι του ο 21χρονος άσος αποτέλεσε την «ήρεμη δύναμη» της ομάδας αποδεικνύοντας ότι παραμένει μια σταθερή αξία και ότι όλο το μέλλον είναι μπροστά του.

To Top