ΨΑΓΜΕΝΟΣ

Αναλύοντας την απόδοση τους

Σπουδαία πρόκριση για την ομάδα μας στον τελικό του Κυπέλλου αφού κατάφερε να επιβληθεί μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ στη διαδικασία των πέναλτι. Πάμε να δούμε το πως ανταποκρίθηκε ο κάθε ποδοσφαιριστής ξεχωριστά, με τον φακό του www.apollon365.news και πιο συγκεκριμένα του Νίκου Ανδρονίκου.

Μπρούνο Βάλε: πολύ καλός και στα 120 λεπτά ο Πορτογάλος που βραβεύτηκε καο για τις 100 συμμετοχές.Ανίκητος στις στατικές και συγκεντρωμένος στις ελάχιστες φάσεις που έφτιαξε ο αντίπαλος.Το καλύτερο όμως βραβείο ήταν το τελευταίο πέναλτυ που απέκρουσε.

Μάριος Στυλιανού: πάρα πολύ καλή εμφάνιση από τον Μάριο,που έκλεισε σωστά τους χώρους και δεν άφησε τον αντίπαλο να κάνει παιχνίδι από την πλευρά του.Ανέβηκε και αρκετές φορές στην επίθεση βοηθώντας στην δημιουργία.

Ελίζιο Σίλβα: ο Βραζιλιάνος περιορίστηκε πιο πολύ στα αμυντικά του καθήκοντα και τα κατάφερε αφού ελάχιστες φάσεις ξεκίνησαν από εκεί.Επιθετικά δεν συμμέτειχε πολύ.Στάθηκε άτυχος και τραυματίστηκε.

Λεάντρο Φρέιρε: έκανε πάρα καλό παιχνίδι καθαρίζοντας όλα τα γεμίσματα και κερδίζοντας τις περισσότερες μάχες.Σε κάποιες ελάχιστες φάσεις όμως ειδικά όταν κρατούσε μπάλα δεν έκανε και την καλύτερη επιλογή.

Αγγελής Αγγελή: πάνω κάτω ισχύουν τα ίδια με τον Βραζιλιάνο. Πολύ καλό παιχνίδι που δεν έδωσε δικαίωμα στον αντίπαλο να πάρει ανάσα .Δεν έλειψαν όμως οι στιγμές αδράνειας και έλλειψης καθαρού μυαλού, όπως τα δευτερόλεπτα που χρειάστηκαν να ισοφαριστούμε, όσο και η μοναδική κλασσική του αντιπάλου που προήλθε από την πάσα μεταξύ των δύο στόπερ. Γενικά όμως παθιασμένη εμφάνιση!

Εστεπάν Σακέτι: εκπληκτικό παιχνίδι από τον Αργεντινό που κατάπιε χιλιόμετρα και έκανε πολύ βρώμικη δουλειά.Έσβησε τον Στίλιτς και ανάγκασε τον προπονητή τους να τον αλλάξει και πήρε και την κόκκινη από αυτή την αλλαγή.Έδωσε πάρα πολλά και ήταν από τους κορυφαίους.

Χαράλαμπος Κυριάκου: ο Χάμπος έκανε ένα μεστό,συγκεντρωμένο παιχνίδι.Ήταν αθόρυβος αλλά δούλεψε πολύ τακτικά,ειδικά χωρίς την μπάλα.Παρτενέρ του Σακέτι όταν η ομάδα αμυνόταν,βοήθειες στον Ντα Σίλβα όταν βρισκόμασταν σε επίθεση.Με την προσθήκη παιχνιδιών θα ανέβει ακόμη πιο πολύ.

Άλεξ Ντα Σίλβα: αγωνιζόμενος σαν 10άρι ίσως και πρώτη φορά, έδειξε το σπουδαίο ποδοσφαιρικό του ταλέντο.Πραγματικά ασταμάτητος έκανε ότι ήθελε τους αντιπάλους κάνοντας τους να μοιάζουν με σταματημένους κούκους. Πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ ποίημα και γενικά είχε μαγικές στιγμές. Σίγουρα ο πολυτιμότερος του αγώνα.

Ζοάο Πέδρο: για 70 λεπτά βασάνιζε μαζί με τον Στυλιανού την αριστερή πλευρά του Αποέλ.Πλαγιοκοπήσεις, διαγώνειες κινήσεις,ανοίγματα στον χώρο που έδιναν τις προυποθέσεις για γκολ.Αλλαγή του αριστερού μπακ ήταν το παράσημο της εμφάνισης του πρώτου ημιχρόνου.Στην συνέχεια κουράστηκε και σωστά έγινε αλλαγή.

Φώτης Παπουλής: ενεργητικός για 120 λεπτά,δεν είχε πολλές ευκαιρίες για γκολ, αφού ήταν καλά κλεισμένος αλλά η χρησιμοποίηση δύο και τριών ποδοσφαιριστών να τον σταματήσουν άνοιγε χώρους στους συμπαίκτες του. Άλλο ένα συν οι αμυντικές του βοήθειες που δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να ανέβει ψηλά και να πλαγιοκοπήσει.

Ροτζέριο Τουράμ: μετά από καιρό στην αρχική ενδεκάδα. Πάλεψε για 120 λεπτά και κέρδισε τις πιο πολλές μάχες.Δεν πέτυχε κάποιο γκολ αλλά ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις και σε κάποιες ήταν άτυχος.Όταν η ομάδα δεν κρατούσε μπάλα πίεζε και έκανε πιο δύσκολο το παιχνίδι για τους αντιπάλους.

Γιώργος Βασιλείου: μπήκε στην θέση του Ελίζιο και συνέχισε την καλή αμυντική συμπεριφορά.Πρόσθεσε όμως και τα πιο συχνά ανεβάσματα στην επίθεση αφού ήταν ξεκούραστος.

Συμεών Σλάτσιεφ: αγωνίστηκε μετά από αρκετό καιρό πράγμα που φάνηκε.Κάλυψε χώρους αλλά οργανωτικά δεν βοήθησε αφού φάνηκε ο χρόνος απουσίας του.

Ντέγιαν Μέζσκα: τα ίδια ισχύουν και για τον Κροάτη που έπαιξε μετά από αρκετό καιρό.Φανερό πως όσο περνούσε ο χρόνος ανέβαινε.

Προπονητής: αυτή την φορά ο προπονητής επέλεξε ένα σύστημα που έφερνε πιο πολύ στο 4-2-3-1 παρά στο 4-1-4-1 αφού ο Χάμπος πλαισίωναι πιο πολύ τον Σακέτι αφήνοντας τα οργανωτικά στον Ντα Σίλβα.Έπαιξε σωστά τον Στίλιτς και έκλεισε τους διαδρόμους από την γραμμή ντουπλάροντας τα πλάγια.Σαφής οδηγίες για εκδήλωση των επιθέσεων από την αριστερή τους πλευρά που είναι και η αδύνατη τους. Αποτέλεσμα δύο αλλαγές του αντιπάλου στο ημίχρονο. Κερδισμένος στην μάχη της σκακιέρας για άλλο ένα παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ, παιχνίδι που όπως φαινόταν έπρεπε να καθαρίσει από το ημίχρονο.Τέλος καλό όλα καλά όσο αφορά τον ημιτελικό αλλά τώρα απαιτείται νοοτροπία για την προσγείωση και την εξασφάλιση του εισιτηρίου της Ευρώπης και μέσω πρωταθλήματος.

To Top