ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ

Η προϊστορία στο Κύπελλο με τον ΑΠΟΕΛ!

Η ομάδα μας αντιμετώπισε το ΑΠΟΕΛ συνολικά σε αγώνες κυπέλλου νοκ-άουτ 13 φορές. Ο Απόλλωνας προκρίθηκε 6 φορές και αποκλείστηκε 7 φορές. Σε αυτά τα παιγνίδια, η ομάδα μας σημείωσε και δέχτηκε τον ίδιο αριθμό τερμάτων, 32 γκολ!

Σε μονά παιγνίδια κυπέλλου νοκ-άουτ αντιμετωπίσαμε το ΑΠΟΕΛ 6 φορές μετρώντας η κάθε ομάδα από 3 προκρίσεις ενώ στους 7 διπλούς αγώνες που τον αντιμετωπίσαμε, η ομάδα μας προκρίθηκε στις 3 και αποκλείστηκε στις υπόλοιπες 4 φορές.

Παράλληλα αυτή θα είναι η 25η φορά που θ’ αγωνιστεί η ομάδα μας σε ημιτελική φάση κυπέλλου. Στις προηγούμενες 24 φορές, η ομάδα μας κατάφερε να προκριθεί 14 φορές στον μεγάλο τελικό, ποσοστό 60%, ενώ αν λάβουμε υπόψη μόνο τους 15 διπλούς αγώνες που διεξήχθηκαν, τότε το ποσοστό πρόκρισης ανεβαίνει περίπου στο 70% αφού έχουμε καταφέρει να προκριθούμε στον τελικό 10 φορές!

Αξίζει να σημειωθεί ότι όποτε σε ημιτελική φάση ο δεύτερος αγώνας διεξαγόταν στην έδρα μας, και αυτό συνέβηκε 4 φορές στην ιστορία μας, σε όλες καταφέραμε να προκριθούμε στον τελικό, παράδοση που ευχόμαστε να διατηρηθεί και φέτος!

To Top