ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑ

Τη νύκτα, που σταμάτησε τον χρόνο!

Μέρα Τετάρτη, 22 Μαΐου πριν από τρία περίπου χρόνια!  Στο Τσίρειο ο Θρύλος αντιμετωπίζει την συμπολίτιδα ΑΕΛ στο τελικό Κυπέλλου!  Παιχνίδι, που θα όριζε την σύγχρονη ιστορία μας, μιας και στον προηγούμενο τελικό με την συμπολίτιδα εν έτη 1987 είχαμε χάσει και με το «φάντασμα» του σκόρερ εκείνης της αναμέτρησης Παύλου Σάββα να μπαινοέβγαινε συχνά-πυκνά στους «εφιάλτες» των Απολλωνιστών που βρισκόντουσαν στη δυτική εκείνο το βράδυ του Ιούνη!

Το παιχνίδι πραγματική τιτανομαχία με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα για το πολυπόθητο τρόπαιο!  Ευκαιρίες εκατέρωθεν, πάθος, θέληση, δύναμη συμπεριλάμβανε το μενού εκείνης της αναμέτρησης! Ο χρόνος κυλούσε βασανιστικά, μέχρι που στο 83’ του τελικού η αντίπαλος κερδίζει πέναλτι!

Η δυτική είχε βουβαθεί! Ο «κυανόλευκος» κόσμος χάθηκε στο άγνωστο, την ιδία ώρα που στην απέναντι κερκίδα είχε στηθεί ένα πανηγυρικό κλίμα!  Τα δευτερόλεπτα κυλούσαν με εφιαλτικό τρόπο και οι πλείστοι δεν άντεχαν καν να δουν την εκτέλεση από την εσχάτη των ποινών!  Το θέαμα από τα δημοσιογραφικά θεωρεία απλά…τρομακτικό, με τον κόσμο καθισμένο στο τσιμέντα και με τα χέρια να κλείνουν τα μάτια!  Λιγοστοί ήταν αυτοί που είχαν το κουράγιο να κοιτάξουν τον αγωνιστικό χώρο και την μάχη των δύο!

Το ρολόι σημάδευε το 84΄και ο αντίπαλος ποδοσφαιριστής πήρε λίγα μετρά φόρα, σταμάτησε για κλάσματα δευτερολέπτου και σούταρε! Η απόσταση μέχρι την εστία μας έμοιαζε με αιωνιότητα όταν ξαφνικά το αριστερό χέρι του τερματοφύλακα μας Μπρούνο Βάλε έδιωξε την μπάλα μακριά!  Το τι επακολούθησε δεν μπορεί να περιγραφεί ούτε στο χαρτί, ούτε στα λόγια!

Ο Γίγαντας από την Ιβηρική χερσόνησο σταμάτησε τον χρόνο που για περίπου ένα λεπτό κυλούσε εναντίον μας! Εκείνη η απόκρουση έμελλε να αλλάξει το ρου της σύγχρονης ιστορίας μας, αφού μετέπειτα τα πάντα πήγαν κατ’ ευχήν και ο Θρύλος στέφθηκε τροπαιούχος μέσα σε αποθέωση!

Μια απόκρουση ορόσημο, και ένας πορτιέρο που όσα χρόνια και αν περάσουν θα βρίσκεται στην καρδιά και στην μνήμη των χιλιάδων «κυανόλευκων» υποστηρικτών!

Μπρούνο Βάλε ο άνθρωπος που έγραψε το όνομα του με «χρυσά» γράμματα στη θρυλική «βίβλο» ο τερματοφύλακας Θρύλος της σύγχρονης ιστορίας μας!

To Top