ΨΑΓΜΕΝΟΣ

Τι πρέπει να προσεχθεί κόντρα στον ΑΠΟΕΛ

Άλλο ένα ντέρμπι για την ομάδα μας αύριο (2/4) με τον ΑΠΟΕΛ αυτή την φορά στο ΓΣΠ.Ας δούμε λοιπόν τους ποδοσφαιριστές που είναι «κλειδιά» για τον προσεχή αντίπαλο και θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Με απών τους Ντε Βισέντι και Γιαννιώτα αριθμόν ένα κίνδυνος είναι ο Γιώργος Εφραίμ,ο οποιός βρίσκεται σε φόρμα και σκοράρει συχνά. Αγωνίζεται στην αριστερή πλευρά και έχει συνήθειο να συγκλίνει δοκιμάζοντας το πόδι του όταν κρατά μπάλα.Επίσης όταν η μπάλα παίζεται στην αντίθετη πλευρά του αρέσει να πατάει περιοχή και να ψάχνει τον κενό χώρο.Είναι άκρως επικίνδυνος ποδοσφαιριστής και ο ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί για την ομάδα μας δεξιά πρέπει να έχει “ντουπλαρίσματα” τόσο από το δεξί χάφ όσο και από τους μέσους της ομάδας.

Επικίνδυνος ποδοσφαιριστής όμως είναι και ο έτερος εξτρέμ που θα πάρει την θέση του Γιαννιώτα,ο Βραζιλιάνος Βάντερ,ο οποίος κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά με τον Εφραίμ,έχοντας όμως σαν ατού το παιχνίδι σε ανοικτό γήπεδο αφού έχει γρήγορα ξεπετάγματα.Πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός,οπότε και στην αριστερή πλευρά θα χρειαστούν βοήθειες.

Τελευταίο άφησα τον Πορτογάλο Νούνο Μοράις.Μπορεί να αγωνίζεται σαν αμυντικός μέσος αλλά είναι το τελευταίο οχυρό πριν την άμυνα,αλλά και ποδοσφαιριστής που θα δώσει το σύνθημα για πίεση ψηλά.Χρησιμοποιεί την εμπειρία του για να δώσει ρυθμό στο παιχνίδι ή ακόμα και να τον διακόψει.

Δυνατά και αδύνατα σημεία:

Μπορεί ατομικά ο αντίπαλος να διαθέτει πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές μεσοεπιθετικά αλλά η δύναμη της ομάδας τους είναι η μεσαία γραμμή.Δεν είναι τυχαίο πως ενίοτε χρησιμοποιούν 3 καθαρούς κόφτες,οι οποίοι πιέζουν ψηλά,για να κλέβουν μπάλες και να βγαίνουν γρήγορα στην αντεπίθεση με τους ταχύτατους εξτρέμ τους.

Αδύνατο τους σημείο θεωρώ το αριστερό άκρο της άμυνας που σε κατάσταση ανάγκης χρησιμοποιούν ακόμα και σέντερ μπακ.Επίσης σημείο που μπορεί να κτυπήσει η ομάδα μας είναι στο κέντρο της άμυνας τους.

Δύσκολο παιχνίδι για τον προπονητή μας που καλείται να εμπιστευτεί είτε το 4-1-4-1 που χρησιμοποιούσε στα πλείστα παιχνίδια ή το 4-4-2 που επέλεξε στα 2 τελευταία ή μια παραλλαγή αυτού.Βέβαια ανεξαρτήτως συστήματος σημασία έχει η φιλοσοφία του όλου εγχειρήματος αφού αυτή την φορά ο αντίπαλος θεωρώ πως θα στερείται φαντασίας αφού μάλλον θα χρησιμοποιήσει τρεις κόφτες και ίσως επιλέξει να περιμένει αυτός όσο και αν ακούγεται παράξενο.

Εν αναμονή λοιπόν του αγώνα που θα παρουσιάσει εξαιρετικό ενδιαφέρον στην σκακιέρα του ΓΣΠ.

To Top