ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή είναι να κατακτά τίτλους…»

Είναι από τους βασικούς στόπερ της εφηβικής μας ομάδας. Έχει αγωνιστεί σε 24 παιχνίδια εκ των οποίων τα δύο ως αλλαγή, έχει συμπληρώσει 1997 λεπτά συμμετοχής με την ομάδα και παρόλο που είναι αμυντικός έχει σκοράρει και ένα γκολ.

Ο λόγος λοιπόν για τον δεκαοκτάχρονο Λεωνίδα Κυριάκου, «γέννημα θρέμμα» των ακαδημιών του Απόλλωνα.

Πάμε λοιπόν να τον γνωρίσουμε…

Λεωνίδα, πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Ποδόσφαιρο;

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το Ποδόσφαιρο από την ηλικία των 5 χρονών και έχοντας περάσει από όλες τις ηλικίες και ομάδες των ακαδημιών είμαι πλέον στην εφηβική ομάδα.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

Στόχος μου είναι να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και να αγωνιστώ στην πρώτη ομάδα του Απόλλωνα δίνοντας όλες μου τις δυνάμεις σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη.

Πως είναι να αγωνίζεσαι στον Απόλλωνα;

Νιώθω πολύ ωραία που αγωνίζομαι στον Απόλλωνα, γιατί στόχος μας είναι η νίκη σε κάθε παιχνίδι και φυσικά οι αξιοπρεπείς εμφανίσεις. Θέλουμε ως ομάδα να προσφέρουμε θέαμα και γενικά είμαστε ένα καλό σύνολο. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό, είμαστε σαν μια οικογένεια και όλοι αγωνιζόμαστε ο ένας για τον άλλο. Γενικά την ομάδα τη νιώθουμε ως το δεύτερο μας σπίτι.

Είσαι μέλος των εθνικών ομάδων;

Ναι, είχα συμμετοχές στις εθνικές ομάδες από την ηλικία που αγωνιζόμουν στην ομάδα των U13, όπως επίσης και με την ομάδα των U17 με την οποία συμμετείχα και σε ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Πως είναι να συνδυάζεις το Ποδόσφαιρο με το σχολείο, αν δεν κάνουμε λάθος είσαι τελειόφοιτος;

Σωστά, πάω σχολείο και είμαι στον τελευταίο χρόνο. Είναι δύσκολο να συνδυαστούν και τα δύο αλλά όταν υπάρχει θέληση όλα γίνονται. Η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο με κάνει να τα βγάζω πέρα και να δουλεύω σκληρά, παρόλο που χάνεται ελεύθερος χρόνος αλλά και στιγμές με φίλους.

Ποια ήταν η κορυφαία σου στιγμή μέχρι τώρα στην καριέρα σου;

Το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή είναι να κατακτά τίτλους και φυσικά κορυφαία εμπειρία για μένα ήταν, η περσινή κατάκτηση του Κυπέλλου. Ήταν τρομερή εμπειρία να αγωνιστώ στο στάδιο ΓΣΠ και να κατακτήσω φυσικά και το τρόπαιο.

Λεωνίδα, κλείνοντας θα θέλαμε να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Απόλλωνα.

Ο κόσμος της ομάδας μας είναι ο δωδέκατος παίκτης της, χωρίς αυτόν η ομάδα δεν θα μπορούσε να πετύχει τους στόχους της. Είναι απίστευτος ο παλμός που βγάζει ο κόσμος στην κερκίδα σε κάθε αγώνα και πόσο σπρώχνει τους ποδοσφαιριστές. Ο κόσμος μιας ομάδας είναι ένας καθοριστικός παράγοντας επιτυχίας.

 

To Top