ΨΑΓΜΕΝΟΣ

Τι πρέπει να προσεχθεί κόντρα στην Ανόρθωση

Η ομάδα μας αγωνίζεται αύριο (19/3) το με την Ανόρθωση και καλείται να επιστρέψει στις νίκες όσον αφορά τα ντέρπι. Μπορεί η ομάδα της Αμμοχώστου να μην βρίσκεται στην καλύτερη της φάση αλλά παραμένει υπολογίσιμος αντίπαλος.

Τι πρέπει να προσεχθεί ατομικά:

Θεωρώ πως ο νούμερο ένα κίνδυνος είναι ο Νίκολα Μαρτίνες.Βιρτουόζος μεσοεπιθετικός με πολύ καλή πάσα και σουτ και με πλουραλισμό στις κινήσεις του.Είναι ο κουμανταδόρος στην μεσαία γραμμή και οργανώνει το παιχνίδι.Ενίοτε ξεκινά στο πλάι λόγω της αδυναμίας του στα μαρκαρίσματα.

Ντίνο Ντλοβού:Μιλάμε για τον πρώτο σκόρερ του αντιπσλου αλλά και για ένα ποδοσφαιριστή που εκτός από το σκοράρισμα δημιουργεί  και χώρους στην περιοχή για τους συμπαίκτες του.Πρόκειται για ένα έξυπνο ποδοσφαιριστή που προσπαθεί να πάρει το μέγιστο από κάθε φάση(θυμηθείτε το πέναλτι)

Από τους τρεις ποδοσφαιριστές που θα δίνουμε σε κάθε αγώνα άφησα τελευταίο τον Τόνι Κάλβο. Έναν ποδοσφαιριστή με αστείρευτο ταλέντο που όταν είναι στις καλές του μπορεί να εκθέσει τον όποιονδηποτε αντίπαλο.Ταχύτατος,έξυπνος και με καλό πόδι.Σίγουρα χωρίς βοήθειες από συμπαίκτες του,ο εκάστοτε πλάγιος οπισθοφύλακας θα βρεθεί εκτεθημένος.

Δυνατά και αδύνατα σημεία:

Δυνατό στοιχείο του επερχόμενου αντιπάλου είναι οι στατικές φάσεις αφού διαθέτει τουλάχιστον τρεις ποδοσφαιριστές που μπορούν να στείλουν την μπάλα εκεί που πρέπει.Βλέπε Πελέ ,Μαρτίνες,Κάλβο.Δυνατή γραμμή της είναι η μεσοεπιθετική.

Αδύνατο σημείο είναι το κεντρικό αμυντικό της δίδυμο αλλά και η αριστερή της πλευρά.Με τον Λαίφη μόνο να ξεχωρίζει μακράν από τους υπόλοιπους που αγωνίζονται σαν στόπερ,τρέχοντας να μαζέψει τα ασυμάζευτα θεωρώ πως θα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί τόσο ο Γκίε ή ο Μάγκλιτσα ή και οι 2 μαζί.Ειδικά αν στο κεντρικό τους δίδυμο δεν θα βρίσκεται ο Λαίφης.Όπως προανάφερα ακόμη πιο μεγάλο κενό βρίσκεται στο αριστερό άκρο και από εκεί πρέπει να κτυπήσει η ομάδα μας.Μάλιστα με την επιστροφή του Λόπες και την προώθηση του Πέδρο στα χαφ η ομάδα μας δυναμώνει ακόμα πιο πολύ δεξιά δίνοντας μας σαφέστατο προβάδισμα αν το παιχνίδι μεταφερθεί εκεί.

To Top