ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ

Από στατιστικής πλευράς…

Μετά τη συμπλήρωση της 2ης αγωνιστικής των play-offs υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά για την ομάδα μας που χρήζουν αναφοράς. Η ομάδα μας διαθέτει, μετά από τη Νέα Σαλαμίνα, την χειρότερη άμυνα, επίθεση αλλά και τη χειρότερη διαφορά τερμάτων από τις ομάδες της εξάδας!

Ο Μαγκλίτσα ενώ ξεκίνησε φουριόζος σκοράροντας κατά ριπάς, (6 γκολ σε 6 αγώνες πρωταθλήματος), εδώ και 4 αγωνιστικές παραμένει άσφαιρος ενώ ο Γκίε έχει να σκοράρει σε αγώνα πρωταθλήματος από το εντός έδρας παιγνίδι κόντρα στην ΕΝΠ στις 20 Δεκεμβρίου, 2015!

Το θετικό είναι ότι, από την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην ΑΕΚ, και μετά από 4 ολόκληρους μήνες, βρήκε και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα ο Φώτης Παπουλής που είναι μάλιστα και ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στο πρωτάθλημα που έχει σκοράρει και στους 2 αγώνες των πλέϊ-οφ.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα μας σε όλες τις διοργανώσεις στη φετινή περίοδο, (πρωτάθλημα, κύπελλο, Γιουρόπα Λίγκ), είναι ο Λούκα Στογιάνοβιτς με 9 και ακολουθεί ο Παπουλής με 8 γκολ.

Η ομάδα μας, στην έδρα της, έχει σημειώσει 10 νίκες, 3 ισοπαλίες και μια ήττα σκοράροντας 27 γκολ (περίπου 2 γκολ ανά αγώνα), ενώ δέχτηκε 8 γκολ. Έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία της στους 7 από τις 14 αγώνες της όμως στους τελευταίους τρεις αγώνες στο Τσίρειο δέχεται γκολ! Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι στα τελευταία 9 παιγνίδια μας, (πρωτάθλημα και κύπελλο, εντός και εκτός έδρας), μας έχει γίνει συνήθεια να σκοράρουμε στο β’ ημίχρονο αφού σκοράραμε τα 16 από τα 19 μας γκολ, δηλ. ποσοστό 85% στο β’ ημίχρονο!

Όσο κι αν ακούγεται παράξενο η συγκομιδή των 4 βαθμών που έχουμε μαζέψει μέχρι τώρα στους δύο αγώνες των πλέϊ-οφ είναι ο καλύτερος απολογισμός κι από τις 4 φορές που συμμετείχαμε στο πρώτο γκρουπ! Συγκεκριμένα το 2009/10 είχαμε συγκομιδή μηδέν βαθμών, το 2013/14 ένα βαθμό και την περσινή περίοδο 2014/15, τριών βαθμών.

Η Ανόρθωση από τις 23 Ιανουαρίου, 2016, ημέρα που κάναμε χαρακίρι και τους δωρίσαμε τους 3 βαθμούς, σε 10 συνολικά αγώνες, πρωταθλήματος και κυπέλλου, μετρά δύο μόλις νίκες κόντρα σε Πάφος FC και ΕΝΠ εντός έδρας, δύο ισοπαλίες και έξι ήττες έχοντας μάλιστα 247’ να βρει το δρόμο προς τα δίκτυα! Πρώτος σκόρερ της Ανόρθωσης είναι ο Ντλοβού με 16 γκολ εκ των οποίων τα 7 έχει σημειώσει από την άσπρη βούλα! Σε 14 αγώνες εκτός έδρας η Ανόρθωση μετρά 6 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες, έχει σκοράρει 19 γκολ και έχει δεχτεί 14 ενώ έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της 5 φορές. Το διάστημα 75’-90’ είναι το πιο παραγωγικό της αφού έχει σκοράρει 15 γκολ ποσοστό 31%!

Πέντε ποδοσφαιριστές της ομάδας μας βρίσκονται στο όριο καρτών και κινδυνεύουν, αν δεχτούν κάρτα, να χάσουν τον μεθεπόμενο αγώνα της ομάδας μας με το ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ και αυτοί είναι οι Στογιάνοβιτς, Πέδρο, Φρέιρε, Μαγκλίτσα και Νούνο Λόπες.

To Top